Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ПП и ДБ с разногласия за бюджет 2023

Политика

ПП и ДБ с разногласия за бюджет 2023

ПП и ДБ с разногласия за бюджет 2023 - Tribune.bg
Снимка:

„Нека да отсеем политическите разговори от разговорите за бюджет. Желанието ни е да имаме 3% дефицит, но да имаме и стабилна социална политика и средства за нейното финансиране.“ Това заяви Кирил Петков в началото на срещата между ПП и ДБ по повод бюджет 2023.

Владислав Панев от ДБ уточни, че е важно служебният кабинет да бъде окуражаван да внесе бюджет. „Имаме опасения за приходите, защото е вероятно те да са по-малки като % от БВП. Когато говорим за номинален дефицит в милиарди, прогнозите на ПП за дефицит на бюджета са много оптимистични. Всички страни се подготвят за голяма рецесия през следващите години, няма да можем да вържем бюджета, ако раздаваме пари на калпак”, обясни още Панев.

Асен Василев уточни, че удълженият бюджет най-вероятно ще работи до юни, защото ще има нови избори, а след тези нови избори - консултации, което отново ще удължи бюджета. „Затова призовавам към нов бюджет от служебния кабинет, но дефицитът да бъде до 3%.“

Ивайло Мирчев от ДБ коментира, че трябва да се отнесем отговорно към втория мандат. „Ако искаме да влезем в Еврозоната, освен 3-процентов дефицит трябва и да имаме стабилен кабинет“, подчерта още Мирчев.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ПП, ДБ, бюджет 2023
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети