Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ и БСП се срещат за бюджет 2023

Политика

ГЕРБ и БСП се срещат за бюджет 2023

ГЕРБ и БСП се срещат за бюджет 2023 - Tribune.bg

Днес парламентарната група на БСП ще се срещне с парламентарната група на ГЕРБ-СДС, за да разговарят относно бюджета за 2023 г.

На срещата се очаква да бъдат коментирани най-важните приоритети на двете партии свързани с държавния бюджет за следващата година. Вероятно ще се търси консенсус върху това по какъв начин трябва да бъде изграден бюджета, така че да е възможно най-добър в икономическо отношение, да успее да подпомогне на българските граждани във времена на кризи и същевременно да няма висок дефицит.

БСП вече осъществи среща с ПП, като след разговорите и двете партии стигнаха до консенсус по макроикономическите показатели. Двете партии се обединиха, че служебното правителство трябва да внесе бюджет в Народното събрание, а политиците да постигнат съгласие.

От ГЕРБ заявиха, че бюджет трябва да влезе в пленарна зала единствено и само когато има гарниции, че няма да се ползва за предизборна кампания. От ГЕРБ са на мнение, че първо трябва да се постигне съгласие между политическите сили и чак тогава да се изиска от служебното правителство да внесе бюджета за идната година. 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ГЕРБ, БСП, бюджет 2023
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети