Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ и БСП се срещат за бюджет 2023

Политика

ГЕРБ и БСП се срещат за бюджет 2023

ГЕРБ и БСП се срещат за бюджет 2023 - Tribune.bg

Днес парламентарната група на БСП ще се срещне с парламентарната група на ГЕРБ-СДС, за да разговарят относно бюджета за 2023 г.

На срещата се очаква да бъдат коментирани най-важните приоритети на двете партии свързани с държавния бюджет за следващата година. Вероятно ще се търси консенсус върху това по какъв начин трябва да бъде изграден бюджета, така че да е възможно най-добър в икономическо отношение, да успее да подпомогне на българските граждани във времена на кризи и същевременно да няма висок дефицит.

БСП вече осъществи среща с ПП, като след разговорите и двете партии стигнаха до консенсус по макроикономическите показатели. Двете партии се обединиха, че служебното правителство трябва да внесе бюджет в Народното събрание, а политиците да постигнат съгласие.

От ГЕРБ заявиха, че бюджет трябва да влезе в пленарна зала единствено и само когато има гарниции, че няма да се ползва за предизборна кампания. От ГЕРБ са на мнение, че първо трябва да се постигне съгласие между политическите сили и чак тогава да се изиска от служебното правителство да внесе бюджета за идната година. 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати