Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ПП връщат празна папка на Румен Радев

Политика

ПП връщат празна папка на Румен Радев

ПП връщат празна папка на Румен Радев - Tribune.bg
Снимка:

По-малко от седмица след като получиха от Румен Радев втория мандат за сформиране на правителство, от „Продължаваме Промяната“ се връщат при президента с празна папка.

В 10:00 часа на „Дондуков“ 2 държавният глава ще посрещне лидерите на „промяната“ и неуспелия кандидат за премиер акад. Николай Денков.

Преди 6 дни Денков взе мандата със заявката, че има подкрепа от 109 депутати, но ако се намерят още, които да подкрепят управленската декларация на партията му, ще се опита да направи правителство.

ПП обявиха, че имат 109 гласа за кабинет, БСП и Български възход изглежда не са съгласни (ОБОБЩЕНИЕ)

Целите пред България според ПП: Реформа в КПКОНПИ и членове, избрани от НС, да кадруват в прокуратурата

Последвалите консултации и гласуването в пленарна зала показаха доста по-скромна подкрепа – едва 63 гласа, дадени от общо 73-те депутати от „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“.

Дори не всички от ПП и ДБ подкрепиха управленската декларация

Първият проучвателен мандат за съставяне на правителство бе върнат изпълнен от номинирания от ГЕРБ-СДС за министър-председател проф. Николай Габровски на 12 декември. Той обаче събра подкрепата 113 депутати, а „против“ бяха 125.

В момента решението кой последен ще се опита да направи правителство в рамките на този парламент е в ръцете на президента. Очаква се, че той ще  избере една двете най-малки партии в Народното събрание – БВ или ДБ, които заявяват готовност на всякакви компромиси в името на поне временно управление, основано на общи приоритети.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети