Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ПП загряват за втори мандат, но със старата коалиционна програма

Политика

ПП загряват за втори мандат, но със старата коалиционна програма

ПП загряват за втори мандат, но със старата коалиционна програма - Tribune.bg
Снимка:

„Продължаваме промяната“, които останаха втори след проведените парламентарни избори вчера обявиха, че не са склонни да съставят правителство с първата политическа сила в лицето на ГЕРБ.

Това категорично беше потвърдено и от Даниел Лорер пред БНТ. По думите му, ако партията водена Бойко Борисов не успее да състави правителство, то те са готови на преговори с парламентарно представените партии. Запитан кои са тези партии, след като математиката не е в тяхна полза и само с гласовете на БСП и ДБ няма да се получи, Лорер не пожела да уточни. Вместо това предложи коалиционната програма, с която тръгнаха с правителството „Петков“. Припомняме, че именно поради нейното неспазване от ИТН решиха да напуснат коалицията.

Лорер отново припомни, че с ГЕРБ могат да говорят, ако се смени ръководството на партията в лицето на Бойко Борисов, но на въпрос, ако подобни условия се поставят и пред тях - те какво ще отговорят, той отново отклони въпроса.

„И този път, ако се стигне до втори мандат ние ще направим всичко, за да успеем да направим правителство“, заключи още Лорер.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ПП, избори 2022, ГЕРБ
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети