Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Правосъдното министерство е установило, че Кирил Петков е с двойно гражданство още докато бил министър

Политика

Правосъдното министерство е установило, че Кирил Петков е с двойно гражданство още докато бил министър

Правосъдното министерство е установило, че Кирил Петков е с двойно гражданство още докато бил министър - Tribune.bg
Снимка:

Източник: „Труд“

„Видно от Национална база данни „Население", поддържана от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, г-н Кирил Петков Петков е роден на 17 април 1980 г. в гр. в Пловдив, Република България. В графа „Гражданство" за него е вписано българско и канадско гражданство“.

Това пише в писмо на правосъдния министър Янаки Стоилов до председателя на Конституционния съд Борис Велчев.

Писмото беше публикувано от КС днес, след като беше прието като част от доказателствата по делото за двойното гражданство на Петков, но е получено още на 14 септември, а документът е съставен на 9 септември. Към тези дати Кирил Петков все още беше служебен министър на икономиката в първия кабинет на Стефан Янев, разпуснат на 16 септември.

В.„ТрудВ.„Труд"

Със свое определение от днес Конституционният съд остави без уважение искането на Кирил Петков за конституирането му като  заинтересована страна по делото. Съдът остави без разглеждане и искането му за събиране на други доказателства.

Както писа „Труд“, очаква се преди изборите КС да се произнесе дали указ 129 от 10 май 2021 г. на президента Румен Радев е противоконституционен в частта за назначаването на Кирил Петков за служебен икономически министър.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети