Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Предизвестената оставка на шефа на НСО: Радева разписвала графиците, вдигнала скандал за отпуските

Политика

Предизвестената оставка на шефа на НСО: Радева разписвала графиците, вдигнала скандал за отпуските

Снимка:

Жената на президента карала служителите да развозват фризьора ѝ и да освобождават дрехи от митница

Шефът на НСО генерал Данчо Дяков, стар приятел на президента Радев, е подал рапорт за напускане, огорчен от постоянните намеси на Десислава Радева в работите на службата, твърди ПИК, позовавайки се на два независими един от друг източника от високите етажи на „Дондуков“ 2.

„Госпожата си позволяваше да иска графиците за дежурствата на служителите и ги променяше самоволно. Последният скандал се случи, защото потърси сметка от охранителка защо е излязла в отпуска без да я предупреди. Това преля чашата“, твърди източникът.

Всъщност генерал Дяков имал двама началници – Румен Радев и неговата съпруга. Като Десислава била „баш шефът“, нейната дума била последна и държавният глава се съобразявал абсолютно с волята ѝ, като често променял решенията си под давление на своята половинка.

„Така беше и във ВВС, така е и в президентството. Трудно се издържа в такава обстановка. Затова си тръгнаха и Елена Йончева, и Иво Христов, и сега генерал Дяков“, твърдят информаторите на медията ни.

Напрежението между Десислава Радева и генерал Дяков се отпушило още миналата година покрай прословутата сценка пред бутика на дизайнерката Невена на столичната улица „Фритьоф Нансен“, когато кортежът на НСО, превозващ президентшата да си купува рокли, влезе в забранено платно и запуши движението. В крайна сметка шофьорът на Радева бе глобен, въпреки че той просто е изпълнявал нарежданията на своята началничка.

„Генерал Дяков е мъж с достойнство и трудно прие цялата вина да се стоварва върху неговите служители. Радева по никакъв начин не се опита да ги защити и да поеме отговорност. Всеки път си измива ръцете с тях - дори когато напълно неправомерно ги кара да слизат от служебния мерцедес, за да шофира тя. И то шофира с превишена скорост...“, разкриват източниците.

Радева експлоатирала охранителите от НСО като шерпи. Карала ги да вършат несвойствена дейност – да ѝ пазаруват, да ходят до митницата да освобождават лични пратки от чужбина - обикновено дрехи, дори да превозват фризьорите ѝ из София.

Шефът на НСО си тръгна заради интригите в президентството, обяви премиерът Борисов онзи ден, попитан от журналисти за внезапната оставка.

Вбесен от откровеността на министър-председателя, Румен Радев реши да си върне по най-грозния и унизяващ един държавен глава начин. От свещения за българите връх Шипка, насред честванията на подвига на опълченците, той заговори, че Бойко Борисов е закотвил страната на дъното.

„Обикновена отмъстителност, елементарно честолюбие. Президентът няма право да дава толкова евтин изблик на личните си емоции. Този човек е марионетка на съпругата си, не се знае изобщо кой изпълнява функциите на държавния глава и ситуацията е опасна за държавата“, обобщават информаторите на ПИК от „Дондуков“ 2.  


Коментари (7)

Президент Чудят се какви измислици да сътворят герберските прес-подлоги. Вече много се наакаха, много им плаща правителството да маскарят президента и съпругата му.
25.08.2019 15:03 / Отговор
Вътрешен Точно така ,аз работя там и няма нищо вярно !!! Това е грозно оплюване,клевета и оронване на престижа !!! Статията е поръчана от ГЕРБ - 100% и ше се докаже !!!
25.08.2019 18:37
Вътрешна Цялото НСО е пропито от интриги на нагаждачи
И
лизачи, които чеп за зеле не стават.
26.08.2019 10:31
Dundaky Горният коментиращ пезевенк си е сбъркал и името - Резидент.
25.08.2019 15:30 / Отговор
hahaha На червенобузка и свършиха флашките? какви ги говори рокличка! Като се напие! Стига ли са до там от една институция че ако се случи нещо с мен нямало да се забрави! зАЩо мунчо сам се показва? защото е пратен да се покаже докато тя се налива! Стане ли този да направи служебно правителство ще му дадат списака или флашките с къскет ще се появят защо някой журналисти имат роклите на деса? :)
25.08.2019 17:54 / Отговор
кк Лъжеш вътрешен !Точно така е !
25.08.2019 22:32 / Отговор
с-т Излагате се с тия публикации, няма да напусне заради потъналата служба за търговете с коли и другите неща които се изписаха а ще напусне щото радева му сменя графика на охраната...
26.08.2019 19:53 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още