Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Преизбраха Мария Габриел за първи зам.-председател на ЕНП

Политика

Преизбраха Мария Габриел за първи зам.-председател на ЕНП

Мария Габриел бе преизбрана за първи заместник-председател на Европейската народна партия. Тя е спечелила надпреварата с 403 гласа „за“.

„Този вот е оценка както за досегашната й работа като заместник-председател на ЕНП и еврокомисар, така и оценка за ГЕРБ“, написа Бойко Борисов.

„Като признание и доверие, но и отговорност приемам избирането ми за първи зам.-председател на ЕНП EPP - European People's Party с най-висок резултат сред кандидатите. Благодаря на председателя на Политическа Партия ГЕРБ Бойко Борисов, на делегацията на ГЕРБ и колегите от СДС за доверието“, написа след избирането си Мария Габриел.

Тя благодари също така на европейските лидери на ЕНП и всички, които днес са я подкрерили на Конгреса на в Ротердам.

„Заедно с новоизбрания председател на ЕНП Манфред Вебер ще работим партията да има още по-силна роля при определянето на пътя на ЕС в областите, които движат Европа напред“, допълни още Габриел.

За втория си мандат тя е категорична, че ще продължи да отстоява каузи като Европа – лидер в иновациите и науката, Европа – дом на талантите и Европа на ценностите. Ще продължи да работи за ЕНП – партия, инвестираща в образованието, науката, младежта и културата. „Със сърце и прагматизъм ще работя да надградим постигнатото“, написа още тя. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети