Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Президентът за „Росенец“: Корпоративни интереси или кризен ПР

Политика

Президентът за „Росенец“: Корпоративни интереси или кризен ПР

Президентът за Росенец: Корпоративни интереси или кризен ПР - Tribune.bg
Снимка:
Румен Радев

"Нека да се върнат назад във времето и да си отговорят на въпроса кой даде на концесия пристанището - правителството на Бойко Борисов преди 35 г. Служебното правителство не е удължавало концесия“, коментира шумната тема от сутринта и президентът Румен Радев. Той определи идеята на ПП-ДБ и ГЕРБ още като „прибързана и некоректна“.

„Просто 24 години остават да бъде в сила тази концесия, която служебното правителство не прекрати, защото точно тогава водеше борба с космическите цени на горивата, които ни докараха четворната коалиция“, разкритикува действията на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС държавния глава.

Според Радев всичко това „се разиграва“, за да забравим кой ни докара 30 процента по-скъп газ, „Джемкорп“, кой не премести регистрацията на "Лукойл" по време на редовното си управление.

„Служебното правителство събра само за 5 месеца данъци от "Лукойл" 180 млн., два пъти повече колкото всички редовни правителства. Така че се надявам, че са си направили оценка на риска какво има зад пристанището. Защото там има една голяма, тилова база. На кого принадлежи тя? Защо е на "Лукой", кога е взета? Как това връщане на пристанището на държавата ще работи с тази тилова база. И най-важното - как това ще се отрази на цената на горивата у нас", посочи още президентът Румен Радев.

Припомняме, че още преди 8.00 ч. суптринта съпредседателят на ПП Кирил Петков на извънреден брифинг в НС оповести готвените законодателни промени за прекратяване на концесията на пристанище „Росенец“. Акцията му се оказа организирана без знанието на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който отново на пресконференция в парламента определи действията му като „не-коалиционно“ некоректни.

През деня в разговора се включиха и Христо Иванов от ДБ и Делян Пеевски от ДПС.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети