Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Президентството с грубо погазване на свободата на словото, нападнаха БНТ

Политика

Президентството с грубо погазване на свободата на словото, нападнаха БНТ

Президентството с грубо погазване на свободата на словото, нападнаха БНТ - Tribune.bg
Снимка:

Радев не бил доволен от подредбата на новините в националната телевизия, иска и още ефирно време

Безпрецедентно писмо от Президентството е било получено в Българската национална телевизия. В него от „Дондуков“ 2 критикуват новините на БНТ и дават „съвети“ как трябва да бъдат отразявани.

От президентството искат повече ефирно време за тях и по-малко за прокуратурата, личи от писмото, адресат на което е Емил Кошлуков. Според оценките им в новинарските емисии на „По света и у нас“ от 20.00 и 23.00 на 30 юни било „направено сериозно отстъпление от обективността и професионалните стандарти на журналистиката, чрез на практика едностранното отразяване на медийни публикации на прокуратурата“.

„Отсъства позицията, че в „президентската институция няма и не се е провеждала процедура за помилването на лицето Петър Ненов“, твърдят от президентството.

Не е ясно какво може да се цели с изпращането на подобно писмо, но то очаквано не доведе до извинения или наказания в БНТ. Телевизията прочете писмото в централната си емисия снощи и отговори, че винаги са се старали да представят двете гледни точки по един случай.

„Вчера в централната емисия, както чатовете, разпространени от прокуратурата, така и основната част от президентската позиция са представени графично. В предишния ден, в подробен, дълъг репортаж, също бе отразена позицията на президента по време на негово посещение в страна, а информацията от прокуратурата тогава беше сведена до секунди. Всеки ден редакционният екип на БНТ има свободата да избира реда и начина на представяне на новините, воден единствено от професионалните си критерии. Затова не бихме желали да бъдем въвличани в напрежение между други държавни институции“, отговориха от БНТ.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (6)

Путин Заразата от изток вече се разширява?
02.07.2020 09:06 / Отговор
БНТ е една старица, която Кошлуков скоро ще закрие. Нито 4- рите канала са запълнени, трябва да остане само един; програмната им схема е алогична; повтарят едно и също предаване по 5-10 пъти по различните канали; нямат нови развлекателни предавания; спряха сатиричното шоу; стари филми, много скучна телевизия. Единственото предаване с много духовност на Горан Благоев , мутрите искат да го спрат. БпЦ няма право да се меси в обществената телевизия, вън на агентите на ДС и масоните от църквата.
02.07.2020 09:06 / Отговор
да НЕ е по темата!
02.07.2020 09:49 / Отговор
кесо Един път да сме на едно мнение с Румбата /не този от популярния сериал, а "онзи"/. И аз не съм във възторг не само от БНТ но и от цялата отвратителна комунистическа пропагандна машина в България, която донякъде отстъпва само на своята по-голяма посестрима - путинската пропагандна машина. Но в една полузадунайска и трайно комунизирана губерния реалностите са такива, други засега няма и май и в "склада" няма, както се казва в стария казармен лаф.
02.07.2020 10:05 / Отговор
Станка Свободата на словото отдавна е погазена. И едните, и другите са маскари! Всички трябва да се разкарат! Не струват и пукнатгрош! Лъжливи, крадливи цигани! Позорището на България са те!
02.07.2020 12:21 / Отговор
Уфф! Дежурният лаф на комунистите, като няма как да замажат гафовете на своите : "всички са маскари"!
02.07.2020 13:46

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети