Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев отново скочи на прокуратурата, подхождали тенденциозно

Политика

Радев отново скочи на прокуратурата, подхождали тенденциозно

Снимка:

Президентът не искал да бърза с отстраняването на Пламен Узунов

Президентът Румен Радев поиска международна експертиза на записите, в които се чува глас, подобен на този на премиера Бойко Борисов.

„За тези записи трябва да има независима експертиза за тяхната автентичност, защото тя не може да бъде осигурена от българската прокуратура, която е заинтересована страна, тъй като в един от записите името на главния прокурор се споменава като „възторжен фен“ на премиера. Но записите наистина са тревожни, защото ако се установи тяхната автентичност, това показва и в лицето на Европа кой и как управлява“, заяви той пред журналисти в Козлодуй.

Държавният глава отново си позволи да критикува прокуратурата. Затова и нямало да освободи секретаря си Пламен Узунов, уличен че е давал информация на бизнесмен и е договарял назначения на посланици.

Нови доказателства за търговия с влияние в Президентството: Бобоков назначавал посланици

„Ако вярвах в безпристрастността на прокуратурата, аз щях много бързо да взема най-лесното решение за неговото отстраняване. Но сами виждате, че при тази очевидна тенденциозност на прокуратурата и то с нарушение на закона и вземане на страна в политическите игри. Това за мен е недопустимо. Такова едно заиграване е несъвместимо с демокрацията. И точно този казус е много по-важен, отколкото действията на самия Пламен Узунов, които може да реши само и единствено съдът“, каза президентът.  


Коментари (2)

кесо Радев, не им се давай. Време е след спалните да посетиш и тоалетните им, кво ги жалиш!
29.06.2020 16:31 / Отговор
Gowedo Отстрани себе си от президентството,бе каун!
02.07.2020 13:02 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още