Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. При 280 хиляди лева задължения: БСП се размина от запечатване на централата, но не и „Труд“

Политика

При 280 хиляди лева задължения: БСП се размина от запечатване на централата, но не и „Труд“

При 280 хиляди лева задължения: БСП се размина от запечатване на централата, но не и Труд - Tribune.bg
Снимка:

Преди два месеца БСП бе заплашена да бъде изгонена от централата си на „Позитано“. На 5.10.2021 година областният управител Митко Михайлов заяви, че социалистите имат близо 280 хиляди лева стари задължения за неплатен наем. Социалистите скочиха остро и поискаха оставката на Михайлов, който набързо бе смъмрен от назначилия го Румен Радев и темата приключи.

Не само, че не потърси задълженията си, Михайлов дори се извини и обяви тиражираната от БСП информация за невярна и я определи като „интрига“.

Истината около казуса с БСП бе потулен, както и това, че социалистите са забравили да поискат със заявление ползване на централата без пари, каквото е позволено по закон. Така бе издаден изпълнителен лист срещу червените заради неплатените наеми. Михайлов обаче реши, че може да си „затвори очите“ и седна да се договори с Нинова за разсрочено плащане. Социалистите са решили, че не е нужно да довършат процедурата по закон, за да могат да ползват централата си безвъзмездно, но и не бяха запечатани, както се случи с редакцията на в-к „Труд“ днес.

Припомняме, че сутринта журналистите бяха изненадани от полицаи, а съветника на служебния министър на културата Велислав Минеков, Станислав Трайков бе изпратен, за да съблюдава изпълнението на областния управител, същият който се смили над БСП за стотици хиляди задължения.

Журналистите и главният редактор Петьо Блъсков бяха предупредени, че ако не напуснат и не освободят офисите доброволно, то ще бъдат изведени с белезници, а техниката им изхвърлена на улицата.

Казусът с „Труд“ пък стартира точно с този на БСП, но на журналистите бе отказано да си платят задълженията, защото не им се дават никакви фактури. Освен това тече обжалване на издадените заповеди и предстои съда да се произнесе.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети