Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Продължаваме промяната“: 15% от полицаите ще бъдат съкратени

Политика

„Продължаваме промяната“: 15% от полицаите ще бъдат съкратени

Продължаваме промяната: 15% от полицаите ще бъдат съкратени - Tribune.bg
Снимка:

 

„15% от полицаите ще бъдат съкратени.“ Това обяви депутатът от „Продължаваме Промяната” Николай Ангов, който е член на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред пред Нова тв.

Ангов се опита да припомни идеята на вицепремиера Асен Василев, който се зарече още в началото на мандата да бъдат съкратени 15% от държавната администрация, което е около 30 000 души. Депутатът  малко се обърка в цифрите и изказа неяснота дали пък няма да се махнат 30%, което е 15 хиляди служители. Въпреки това той категорично заяви, че започват съкращения.

По данни на Евростат у нас през миналата година са работили 28 472 полицаи, а в цялата сфера на силовото ведомство около  50 хиляди.

„Индикациите за протеста на полицаите са, че това че бъде спокоен протест, в който те просто излизат, за да покажат исканията си”, каза Ангов.

Изказването вчера на говорителя на кабинета Лена Бориславова той определи като „комуникационната грешка“ и се извини.  

Що се отнася до протестите, той заяви, че за „Продължаваме Промяната” формата на протест е важна проява на демокрация. Ангов допълни, че самите те много пъти са участвали в такива.

„МВР прави всичко възможно - без да ограничава демокрацията, първо да предотврати доколкото е възможно провокациите, и второ - вижте на предишния протест на „Възраждане“, че те нямаха палки, нямаха щитове.“, добави той.

Той коментира и идеята полицаите с наднормено тегло да получават безплатни фитнес карти.

„Има нормативи в МВР за физическата подготовка на служителите. Има полицаи, които са с ТЕЛК решение за инвалидност. Ще изискваме това да не може да се случва при определени длъжности", обясни Ангов.

Депутатът от управляващите заяви, че от „Продължаваме Промяната” категорично са изброили причините, поради които чакат оставката на главния прокурор.

„Когато МВР работеше по случая с бившия директор на „Булгаргаз”, знаете какво се случи с прокуратурата. Тя предотврати разследването, иззе документите и започна разследване срещу полицаите, които са го разследвали. Това е един малък пример за това как Гешев пази статуквото”, обясни той.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети