Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проф. Близнашки: Внушенията за диктатурата отидоха по дяволите

Политика

Проф. Близнашки: Внушенията за диктатурата отидоха по дяволите

Проф. Близнашки: Внушенията за диктатурата отидоха по дяволите - Tribune.bg
Снимка:

Радев се превръща във все по-голям проблем за държавата, сезирането на КС е поредният грешен ход, казва конституционалистът

„Внушенията за диктатурата отидоха по дяволите, защото рамките на новия закон се разгърнаха в рамките на Конституцията. Опозицията продължи да хули, когато трябваше да проявим национална консолидация. Извънредното положение е стихията на Бойко Борисов, изпреварихме останалите и това ни позволи да се справим със ситуацията“. Това заяви пред Нова ТВ експертът по Конституционно право проф. Георги Близнашки.

Според оценката му са били взети решителни мерки в ранна фаза.

„Оперативният щаб, начело с Мутафчийски, от когото не мога да изразя достатъчно възхищението си, държа ситуацията под контрол през цялото време, включително благодарение на големите болници“, коментира той.

Според Близнашки Румен Радев се превръща във все по-голям проблем за държава.

„Президентът трябваше да направи нещо, за да се върне в играта, но сезирането на Конституционния съд е поредният грешен ход от него след поредицата от грешки. В Конституцията е предвидено ограничаване на придвижването при определени условия, няма нарушение. Бъркат се други фактори, които искат да екстремизират положението. Радев се е заклел да пази конституцията – не може да тръгва срещу нея. Той тръгна срещу собствената си държава; оказа се вълк, облечен в овча кожа; хората около него настояват за президентска република, но демокрацията в България е необратим процес“, категоричен е професорът.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (12)

Дилайла Отдавна не е в овча кожа. Хищник е отвсякъде.
17.05.2020 18:15 / Отговор
Джедай Тотю Голям хищник е, няма що! Пенсиониран артелчик под торен чехъл – Курна, Деса и Наляна! Луд го правят, та не знае накъде да побегне и само се върти на лоста и маа джолани! Нали се пенявеше и се плюнчеше, че България е „блато“, що иска да е президента на това „блато“?
17.05.2020 18:41
Наблюдател Обявиха го за пилот, а той се оказа най-обикновен парашутист.
17.05.2020 19:43 / Отговор
k Бухахахахаххахахахаххахахаххахахахааа
17.05.2020 19:54
Виж ти! Сега, след свършен факт нещо много хора взеха да обръщат палачинката и да се мазнят на Бойко - сега и тази червена креатура го раздава Бойковист
17.05.2020 20:56 / Отговор
Не е диктатура, а бойкотура Един мафиот ни прави на тулупи, говеда и т.н. Не се е справил с нищо, справи се Гърция, СЛовения. Сега тепърва започва социалната и икономическа криза. Президентът е най-достойнивт и честен политик. Бог да ни пази от мафията и подлогите й.
17.05.2020 21:07 / Отговор
нина Ваше право е да не харесвате ББ, както е мое право да не харесвам РР. Числата обаче казват, че в здравната криза сме трети с най-малко жертви, а в икономическата сме единствени в Европа с ръст на БВП. А "когато фактите говорят , и боговете мълчат".
19.05.2020 01:58
Каква демокрация, от 10 години ни управлява главната мутра на републиката, който погазва всички закони, както и конституцията. А Мутафчийски е един плазмодий, грубиян, циник, най-недостойният лекар, нарушил Хипократовата клетва. На всичкото отгоре не се справи с епидемията.
17.05.2020 21:31 / Отговор
Не е лесно Трудно е да се изпълняват партийни поръчения - налага се да пишеш неща, в които сам не вярваш и то за жълти копейки...
17.05.2020 21:44
Той ще да е! Пак Митко есемеса ли брани Мунчо?
17.05.2020 22:49
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети