Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проф. Коларова и журналистът Стойчев: ПП тласкат държавата към нови избори

Политика

Проф. Коларова и журналистът Стойчев: ПП тласкат държавата към нови избори

Проф. Коларова и журналистът Стойчев: ПП тласкат държавата към нови избори - Tribune.bg
Снимка:

„Много светкавици, малко буря. В политологията има едно понятие за партии светкавици, които се появяват и изчезват. Радикална промяна няма, защото българските избиратели казаха, че искат същите партии отново да управляват, но в различна конфигурация“, коментира изборните резултати политологът проф. Румяна Коларова.

Според журналиста Веселин Стойчев единственото хубаво е, че най-разрушителната партия е била наказана от избирателите, а именно ИТН.

„Бих казал на г-н Лорер, че промяна се прави когато си в управление, а не когато си втора политическа сила. Можеха да го направят в предходния парламент, а не да тласкат страната към предсрочни избори на пролет, хазартно без да се знае дали ще имат повече или по-малко гласове“, коментира Стойнев.

Коларова допълни от своя страна, че ако ПП са можели да управляват, то са щели да останат.

„Големият проблем на четворната коалиция, е че тя не можеше да управлява. Политиците постоянно дават претоплена манджа на избирателите. Да си спомним, че промяна предлагаше и правителството на Виденов. Има млади хора, за които това няма как да е спомен, но аз си спомням за една песен, в която „промяна“ беше ключовата дума“, заяви тя и допълни, че страната ни го е преживяла това вече пет пъти.

Политологът подчерта, че новите партии нямат политическа памет и процентите на обществото.

Стойнев припомни, че всички социологически проучвания до последно са показвали, че хората искат стабилно управление, което не е било отчетено от нищо.

„От „Продължаваме промяната“ умишлено тласкат към нови избори, като отговорността ще се носи от тези, които са провалили сегашните“, категоричен беше журналистът.

Коларова отчете злорадство от страна на ПП по отношение на евентуална коалиция между ГЕРБ и ДПС, за което тя е категорична, че не може да се получи. Тя припомни още, че да се говори за корупция по отношение на ГЕРБ не е сериозно и припомни, че Бойко Борисов при най-малкото съмнение за подобно нещо се е разделял и с министри и с важни членове на партията.

„Те дори не оставиха възможност на г-н Борисов да каже, че се оттегля и предлага варианти, което той не веднъж е правил. ПП някак канализираха разговорите в дадена посока. Ако погледнем просто национално нещата не изглеждат добре, защото се губи фокуса“, обяви още Стойнев.

И двамата бяха категорични, че с поведението си ПП са на път да последват ИТН и да изпаднат от Народното събрание. Това, на което те се надяват е да се счупи демокрацията.

„Когато се говори за следващи избори, трябва да е ясно, че ще бъде представен и нов ляв проект, който да запълни празнотата в момента“, допълни още проф. Коларова.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети