Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проф. Константинов: Вероятността за предсрочни избори е голяма

Политика

Проф. Константинов: Вероятността за предсрочни избори е голяма

Проф. Константинов: Вероятността за предсрочни избори е голяма - Tribune.bg
Снимка:

„Вероятността за предсрочни избори е голяма. По-скоро ще падне правителството. Ако трябва да залагам пари, ще заложа на това. Тогава отиваме на избори на 25 септември.“ Това коментира математикът проф. Михаил Константинов в ефира на БНТ по повод предстоящия вот на недоверие на кабинета „Петков“.

Той прогнозира още два варианта.

„Ако правителството не падне сега, ако прескочи това нещо, изборите може да са през ноември-декември. Ако оцелеят пак, което е малко вероятно, отиваме към местните избори догодина. Т.е. вариантите са три – Избори веднага, декември или октомври догодина“, уточни той и допълни, че не е добре да се отлага.

„Есента става студено, разваля се времето. Ако ще сменяме властта, трябва да я сменяме сега“, добави проф. Константинов.

Проф. Михаил Константинов: Американците вече вдигнаха ръце от Кирчовците и са ни разрешили избори

По отношение на връщането на хартиените бюлетини, той заяви, че изборното законодателство трябва да се пипне.

„Не трябва да се дава възможност на секционните комисиите да броят изборните бюлетини. Те трябва да си вземат флашките и да отидат в РИК и така ще си улеснят и собствения живот“, посочи той.

„Народното събрание започва да прилича на едно нещо, наречено бардак. Това е обидно и за нашите предци, които създадоха държавата ни и за кратко време я направиха най-силната на Балканския полуостров. Ние в момента систематично я унищожаваме тази държава“, коментира още проф. Константинов.

Той направи коментар и на властта и разпада в коалицията.

„Това до вчера да сте били приятели, а днес вече да се мразите, не е работа. Освен това личното поведение на някои хора от властта е недопустимо“, заяви той.

„В Европа никъде няма машинно гласуване, но в много държави четат на скенер. В момента тече една много голяма подписка, може би над 150 хил. души са я подписали - да се върне хартиената бюлетина. Има обществено желание за промяна. Но в момента депутатите се занимават със собственото си оцеляване. Те са като един кошер, не се знае кой ще влезе. Но това са един от онези моменти в историята, при които действия на малък брой хора определят накъде ще тръгне страната. Аз ги призовавам нашите 240 народни представители да бъдат много отговорни - като взимат едно решение, то да не е по лична облага“, завърши проф. Константинов.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати