Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проф. Костадин Ангелов: Василев и Петков са персона нон грата за ГЕРБ

Политика

Проф. Костадин Ангелов: Василев и Петков са персона нон грата за ГЕРБ

Проф. Костадин Ангелов: Василев и Петков са персона нон грата за ГЕРБ - Tribune.bg
Снимка:

По думите му най-правилно в момента е да се отиде на избори, защото политическа криза е видима

„ГЕРБ ще гласува против новото предложение за съставяне на кабинет с мандат на „Продължаваме промяната“. За нас Василев и Петков са персона нон грата“, това коментира пред Нова нюз депутатът от ГЕРБ-СДС и бивш министър на здравеопазването  проф. Костадин Ангелов.

„Не заслужават да бъдат подкрепени, те говорят само лъжи“, продължи той и посочи, че дори обещаните 0,25 ст. на литър гориво не се изпащат. Той заяви, че служителите на бензиностанциите изобщо не знаят как и кога ще се случи това.

„Днес си заредих колата, няма такова нещо“. Като си поискал отстъпката, не знаели за какво става въпрос“, добави той.

На въпрос каква оценка дават на правителството на Кирил Петков той отговори, такава дават гражданите и посочи последните социологически проучвания. „Техният самолет лети надолу без да има пилот в самолета. Сменят си пилотите постоянно“.

„Имаме дори министър на електронното управление. Да ви припомня ли, че дори се пращаха мъже на гинеколог“, припомни той фалът с електронните направления.

Професор Ангелов разкри, че е останал изненадан от законодателно предложение, което от ПП са внесли в парламента, а говорят за 22 важни законодателни промени, които трябва да се направят до края на годината.

„Първият закон, който е внесен от ПП в последните седмици – българите да повишат интереса си към хазартните игри. Това явно им е най-важното нещо“, разкри депутатът от ГЕРБ-СДС. По думите му проектът е публикуван на страницата на народното събрание.

„Според нас най-правилното в момента е да отидем на избори, защото политическа криза е видима“, така отговори той на въпрос как биха гласували, ако третия мандат за съставяне на правителство се връчи на  ИТН или ДБ.  

Депутатът посочи още, че влизаме в сериозен свръхдефицит и в спирала от инфлация.

Той коментира като сгрешена и процедурата по изгонване на руските дипломати.

„Това вече е факт. Този факт е поведението на една държава. Ние не можем да накараме България да застане на колене, защото някоя друга държава - в случая Руската федерация - казва: „Променете си решението“, коментира проф. Ангелов и посочи, че България трябва да излезе с нормални отношение с Руската федерация.

Бившият здравен министър беше категоричен, че наесен ще има нова Ковид вълна, но страната ни в момента не е подготвена.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети