Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проф. Костадин Ангелов: Зимата започва да се превръща в ледников период

Политика

Проф. Костадин Ангелов: Зимата започва да се превръща в ледников период

Проф. Костадин Ангелов: Зимата започва да се превръща в ледников период - Tribune.bg
Снимка:

„Ако сме отговорни, ще изгрее слънце на политическата сцена, защото зимата започва да се превръща в ледников период. Изправени сме пред редица кризи, но майката на всички тях е политическата. Ако тя не бъде разсечена, няма да има решение и за останалите“. Това заяви проф. Костадин Ангелов от ГЕРБ-СДС пред Евронюз.

„ГЕРБ-СДС даде на проф. Николай Габровски пълната свобода да подбере експерти, с които да може да работи. И да състави най-добрия екип, така както го прави в операционната зала, за да излекува болния пациент. Политиката също е болна и тя трябва да бъде излекувана.“

Депутатът очква да получат подкрепа от всички политически сили. „Кабинетът на проф. Габровски е експертен, от доказани професионалисти. Това е ясен знак, че България е по-важна за нас от партията. Онези политици, които не разбират този компромис, то те не мислят държавнически“, каза още той.  

„Мантрата, че Бойко Борисов трябва да се оттегли от лидерския пост в ГЕРБ показва незряло поведение. То граничи с непознаване на механизмите на демокрацията и политическите партии. Това е политическо инженерство, защото най-високият орган в нашата партия взе решение, че безспорен лидер на ГЕРБ е Бойко Борисов“, допълни проф. Ангелов.

Той заяви още, че ако няма кабинет с първия мандат, няма да има и със следващите два мандата. Причината е, че не се очаква кабинет от „Продължаваме промяната“, защото те сами заявиха, че в този парламент ще бъдат конструктивна опозиция. А третият мандат е неясен и далечен. Така на този етап вниманието трябва да бъде насочено към първия мандат и приоритетите, които не са нито на ГЕРБ, нито на проф. Габровски – това са приоритетите на България.

„Няма име в предложения състав на Министерски съвет, което да ме притеснява. Защото знам как работи проф. Габровски и знам, че с екипа си ще довърши успешно тази задача. Що се отнася до Кирил Петков, той не трябва да бъде коментиран, той наруши Конституцията, излъга и от парламентарната трибуна. Румен Радев, който доведе „Промяната“ в политиката, сега казва, че са шарлатани. Не знам дали някой вярва на „Продължаваме промяната“, завърши проф. Костадин Ангелов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети