Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проф. Николай Овчаров: Банов не бива да подава оставка

Политика

Проф. Николай Овчаров: Банов не бива да подава оставка

Проф. Николай Овчаров: Банов не бива да подава оставка - Tribune.bg
Снимка:

Ако проектът не бе изпълнен, държавата щеше да връща 15 млн. лв.

„Разбира се, че Боил Банов не трябва да подава оставка. Мога да го кажа и като негов съветник, и като съветник на предишните двама министри. Всеки е невинен до доказване на противното“. Това заяви археологът проф. Николай Овчаров пред Нова ТВ.

„В края на 2015 г. върху Боил Банов легна цялата тежест на ремонта с „Ларгото”, защото Вежди Рашидов беше на лечение в Германия, другият зам.-министър - Бони Петрунова, също беше в болничен. Буквално останахме няколко човека и се наложи дори и аз да се включа”, заяви той. И припомни, че в този момент 48 човека са протестирали за различни неща и това е била причината за забавянията на ремонта на „Ларгото”, а след това е трябвало да се бърза. Така за няколко дни е трябвало проектът да бъде спасен.

„Сега говорим за 700 000 лв, не знам дали са толкова със сигурност, но ако до 15 декември не беше изпълнен проектът, държавата щеше да връща близо 15 млн. лв.”, коментира още Овчаров.

Той коментира и че обвинителната теза постоянно се е променяла. „Първо бяха 700 хил, после милион и 400 хил. , може би вече са станали 5 млн. лв.“, заяви той.

Овчаров е категоричен, че вярва на Боил Банов и че той е добър министър.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети