Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проф. Румяна Коларова: Работата на комисията в НС е предизборна кампания

Политика

Проф. Румяна Коларова: Работата на комисията в НС е предизборна кампания

Снимка:

Фигури като Бойко Рашков в служебния кабинет издават амбиция за ревизия, смята Първан Симеонов

Предизборна кампания – така политологът проф. Румяна Коларова определи пред bTV изнесените твърдения за корупция в парламентарната комисия за ревизия на кабинета „Борисов 3“.

Според нея БСП се дистанцира от „протестните партии“.

Социологът Първан Симеонов също беше на мнение, че действията на комисията са предизборни.

„Отначало беше всички срещу Борисов, а сега е всеки срещу всеки. Това е така, защото те са в предизборна кампания, това ще се хареса на хората – има такава вълна и теория тази вълна даже може да стане по-голяма на предсрочните избори“, коментира Симеонов.

Коларова изрази мнение, че протестните партии у нас ще се дистанцират от президента Румен Радев и даде за пример „Демократична България“.

„Президентът попада в една много особена клопка, защото той е „знаме“ на протестите и тезата „да разобличим ГЕРБ“. Неговото правителство много трудно може да отстъпи, а едновременно с това, ако се фокусира само върху това – очевидно електоралната му база, на която той ще разчита наесен, ще се свие“, заяви тя.

Според Симеонов кулминацията на годината ще бъдат президентските избори, а фигури като Бойко Рашков в служебния кабинета издават амбиция за ревизия.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още