Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Пропадна заседанието на депутатите – няма кворум

Политика

Пропадна заседанието на депутатите – няма кворум

Пропадна заседанието на депутатите – няма кворум - Tribune.bg
Снимка:

БСП и ДПС не седнаха на работните банки

Днес парламентът не заседава. Опозицията реши да бойкотира днешния работен ден на депутатите. След три преброявания се оказа, че 115 народни представители са в залата при нужен кворум от 121.

Имаше отсъстващи и от управляващата коалиция – няколко души са в командировки, има и депутати, които отсъстват поради здравословни проблеми.

„Не бих искал да коментирам поведението на опозицията, то при всички положения е в нарушение на правилника на НС и съобразно правилника би следвало да се наложат санкции. Аз имам предвид освен политическата санкция, която е най-съществената в този случай. Имам предвид и санкциите, които са по финансовите правила – по правилника за организация и дейността на НС, това е санкция в размер на дневното възнаграждение на народния представител“, заяви Данаил Кирилов от ГЕРБ.

Той е категоричен, че ще могат да се организират и да осигурят кворума за следващото заседание, което е във вторник. Тогава за първо обсъждане влиза Бюджет 2019.

„Няма да има хора, които да боледуват, да има хора, които да са в международни организации. При всички положения съобразяваме се с поведението на ДПС, но не мога да кажа, че се чувстваме заложник на ДПС, в никакъв случай. Политиката е отговорна дейност и би следвало да се упражнява добросъвестно и отговорно. Днес има отсъстващи и в командировка“, обясни проблемите Кирилов.

НФСБ също успокоиха, че няма да има повече подобни проблеми.

„Нищо ново, това сме го гледали, те ще продължат по същия начин, но при нас хората, които отсъстват, ще дойдат и ще бъдат на местата си. БСП и ДПС явно са тръгнали към разруха на България. Опитват се да бойкотират парламента, но няма да стане“, заяви Валентин Касабов от НФСБ.

БСП вече имат планове да бойкотират и приемането на държавния бюджет, който трябва да увеличи минималната работна заплата, възнагражденията на полицаи и учители и да осигури повече средства за хората с увреждания.

„След два-три дни искат да го претупат буквално за една седмица бюджет за 45 млрд. лв. и да прокарат това, което е заложено в бюджета без да се вслушат в препоръките на опозицията. Вчера бяхме свидетели на нещо уникално – три комисии едновременно, за първи път в практиката на Европа, разглеждат бюджета на страната си за два часа и половина. Кажете, това нормално ли е?“, заяви Румен Гечев от БСП.

А ДПС засега мълчат възнамеряват ли да работят при приемането на бюджета.

„За бюджета трябва мнозинството да осигури кворума за най-важния закон в страната! Как ще реагира Движението, заседаваме всеки ден, това ще преценим във вторник. Но мнозинството трябва да осигури кворума“, каза Халил Летифов.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ГЕРБ, БСП, ДПС, кворум

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати