Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проучване на БТВ установило: Радев, Трифонов и Манолова са по-одобрявани от Борисов

Политика

Проучване на БТВ установило: Радев, Трифонов и Манолова са по-одобрявани от Борисов

Проучване на БТВ установило: Радев, Трифонов и Манолова са по-одобрявани от Борисов - Tribune.bg
Снимка:

Според БТВ и „Маркет Линкс“ – ГЕРБ и „Има такъв народ“ са с еднакви проценти, а БСП – трети

Ново съвместно проучване на „Маркет Линкс“ и БТВ установи растящо „неудовлетворение от развитието на страната“.

Годините на кабинета Борисов 3 се движат в пикове и спадове, в момента сме може би в най- ниската точка, отбеляза социологът Добромир Живков пред БТВ.

Според получените резултати едва около 20% от българите смятали, че в момента държавата се развива в правилната посока. Според социолога в ситуацията на COVID-19 в цял свят се говори за нов тип лидерство. В такъв тип криза, като тази с пандемията, лидерството ще играе все по-важна роля, посочи той.

„Виждаме голяма промяна, особено в сравнение с 2009 г., когато Борисов стана премиер. В последното проучване рейтингът му е много нисък. Това е много ниско ниво на одобрение, което до момента не сме отчитали“, обясни Добромир Живков.

Далеч напред в одобрението се оказват Румен Радев, Слави Трифонов и Мая Манолова, а рейтингът на Борисов бил съизмерим с този на Христо Иванов.

БТВБТВ

По думите на Живков това е сериозен индикатор за тежката лидерска криза в най-голямата политическа криза в страната.

„Към момента одобрението към ГЕРБ е по-голямо от това към Бойко Борисов, което е показателно за нова ситуация, в която попадаме“, коментира Живков.

Виждаме една много висока степен на мобилизация на българските граждани, отбеляза социологът.

„Политическата обстановка води до това всички да се политизират и да се ангажират със събитията. Държавата и гражданите са събудени, хората са готови да отидат да гласуват, но това не означава, че са направили своя избор за кого да гласуват“, обясни Добромир Живков.

БТВБТВ


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (12)

Манчев ГЕРБ, БСП и ДПС са едно и също - организирани престъпни групи с цел облагодетелстване на елитите им и свързаните с тях престъпни икономически кръгове!
06.08.2020 11:04 / Отговор
БЪЛГАРИЯ Е ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ДЪРЖАВА ОТ РУСИЯ С ЦЕЛ ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАНЕ НА РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ В ЕВРОПА
06.08.2020 13:01
анастас Педерунгелите от ДайБъ, начело с Пинокио и Гнома подкрепят тези Мутри на прехода. Не е случайно, че 40 % от тях гласуваха за Радев а след това и за Мазолова ...... Мдааа ...
06.08.2020 13:02
Джедай Тотю Това „проучване“ Канна Рачева ли го направи? Сигурно е съвсем вярно, тя въобще не си измисля!
06.08.2020 14:20
Тодорова Манчев, неблагодарнико не слагай Герб в тази твоя класация, тъпотията, неблагодарноста ви голямата ви омраза ви пречи да сте в действителноста
07.08.2020 09:17
Ева от божковтв какво друго очаквате?
06.08.2020 11:12 / Отговор
bTV, НЯМА ТАКАВА ТЕЛЕВИЗИЯ НЯМА ТАКИВА ЖУРНАЛИСТИ, НЯМА ТАКИВА ПОДЛОГИ НА ЧЕРВЕНИТЕ МУТРИ!!! ПРОДАВАТ БЪДЕЩЕТО НА ДЕЦАТА СИ ЗА 5 ЛЕВА, КАТО ДОКАРАТ НА ВЛАСТ ЧЕРВЕНИТЕ БОКЛУЦИ:РАДЕВ, СЛАВИ ТРИФОНОВ, ХРИСТО БОЙКИКЕВ, ВАСИЛ БОЖКОВ, КОРНЕЛИЯ НИНОВА
06.08.2020 14:26
Червена пропаганда! "Маркет линкс" е агенцията на Р. Бъчварова, закупена от Моника Станишева!
06.08.2020 12:29 / Отговор
Анастас БОШКОВ TV ... Това е любимата "медия" на Гнома, Ицко Бойкикиев и Педерунгелите от ДайБъ
06.08.2020 13:17 / Отговор
Полина Попова Честито на протестърите.Вместо Бойко ще получат Слави.А,накрая и двамата.Плюс Мая,Дончева,Румен Петков и Корнела.За това ли е всичко днес?Каква е разликата между Боко и Слави.Бивши другари от определен тип/мутренски/разделили се за пари.Избирате простотията,цинизма,наглостта,чалгата.Браво на вас!Продължаваите да лежите по улиците и,когато ви питат защо да мънкате и да не знаете защо сте там....Нищо добро не чака Родината ни,когато има шанс да ни управлява Слави Трифонов и сие.Да си остане Боко поне вече знаем на какво е способен,а от чалгаджийницата всичко може да се очаква....
06.08.2020 13:37 / Отговор
Стоян Правилно
07.08.2020 05:04
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети