Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проучване на БТВ установило: Радев, Трифонов и Манолова са по-одобрявани от Борисов

Политика

Проучване на БТВ установило: Радев, Трифонов и Манолова са по-одобрявани от Борисов

Снимка:

Според БТВ и „Маркет Линкс“ – ГЕРБ и „Има такъв народ“ са с еднакви проценти, а БСП – трети

Ново съвместно проучване на „Маркет Линкс“ и БТВ установи растящо „неудовлетворение от развитието на страната“.

Годините на кабинета Борисов 3 се движат в пикове и спадове, в момента сме може би в най- ниската точка, отбеляза социологът Добромир Живков пред БТВ.

Според получените резултати едва около 20% от българите смятали, че в момента държавата се развива в правилната посока. Според социолога в ситуацията на COVID-19 в цял свят се говори за нов тип лидерство. В такъв тип криза, като тази с пандемията, лидерството ще играе все по-важна роля, посочи той.

„Виждаме голяма промяна, особено в сравнение с 2009 г., когато Борисов стана премиер. В последното проучване рейтингът му е много нисък. Това е много ниско ниво на одобрение, което до момента не сме отчитали“, обясни Добромир Живков.

Далеч напред в одобрението се оказват Румен Радев, Слави Трифонов и Мая Манолова, а рейтингът на Борисов бил съизмерим с този на Христо Иванов.

БТВБТВ

По думите на Живков това е сериозен индикатор за тежката лидерска криза в най-голямата политическа криза в страната.

„Към момента одобрението към ГЕРБ е по-голямо от това към Бойко Борисов, което е показателно за нова ситуация, в която попадаме“, коментира Живков.

Виждаме една много висока степен на мобилизация на българските граждани, отбеляза социологът.

„Политическата обстановка води до това всички да се политизират и да се ангажират със събитията. Държавата и гражданите са събудени, хората са готови да отидат да гласуват, но това не означава, че са направили своя избор за кого да гласуват“, обясни Добромир Живков.  

БТВБТВ


Коментари (12)

Манчев ГЕРБ, БСП и ДПС са едно и също - организирани престъпни групи с цел облагодетелстване на елитите им и свързаните с тях престъпни икономически кръгове!
06.08.2020 11:04 / Отговор
БЪЛГАРИЯ Е ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ДЪРЖАВА ОТ РУСИЯ С ЦЕЛ ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАНЕ НА РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ В ЕВРОПА
06.08.2020 13:01
анастас Педерунгелите от ДайБъ, начело с Пинокио и Гнома подкрепят тези Мутри на прехода. Не е случайно, че 40 % от тях гласуваха за Радев а след това и за Мазолова ...... Мдааа ...
06.08.2020 13:02
Джедай Тотю Това „проучване“ Канна Рачева ли го направи? Сигурно е съвсем вярно, тя въобще не си измисля!
06.08.2020 14:20
Тодорова Манчев, неблагодарнико не слагай Герб в тази твоя класация, тъпотията, неблагодарноста ви голямата ви омраза ви пречи да сте в действителноста
07.08.2020 09:17
Ева от божковтв какво друго очаквате?
06.08.2020 11:12 / Отговор
bTV, НЯМА ТАКАВА ТЕЛЕВИЗИЯ НЯМА ТАКИВА ЖУРНАЛИСТИ, НЯМА ТАКИВА ПОДЛОГИ НА ЧЕРВЕНИТЕ МУТРИ!!! ПРОДАВАТ БЪДЕЩЕТО НА ДЕЦАТА СИ ЗА 5 ЛЕВА, КАТО ДОКАРАТ НА ВЛАСТ ЧЕРВЕНИТЕ БОКЛУЦИ:РАДЕВ, СЛАВИ ТРИФОНОВ, ХРИСТО БОЙКИКЕВ, ВАСИЛ БОЖКОВ, КОРНЕЛИЯ НИНОВА
06.08.2020 14:26
Червена пропаганда! "Маркет линкс" е агенцията на Р. Бъчварова, закупена от Моника Станишева!
06.08.2020 12:29 / Отговор
Анастас БОШКОВ TV ... Това е любимата "медия" на Гнома, Ицко Бойкикиев и Педерунгелите от ДайБъ
06.08.2020 13:17 / Отговор
Полина Попова Честито на протестърите.Вместо Бойко ще получат Слави.А,накрая и двамата.Плюс Мая,Дончева,Румен Петков и Корнела.За това ли е всичко днес?Каква е разликата между Боко и Слави.Бивши другари от определен тип/мутренски/разделили се за пари.Избирате простотията,цинизма,наглостта,чалгата.Браво на вас!Продължаваите да лежите по улиците и,когато ви питат защо да мънкате и да не знаете защо сте там....Нищо добро не чака Родината ни,когато има шанс да ни управлява Слави Трифонов и сие.Да си остане Боко поне вече знаем на какво е способен,а от чалгаджийницата всичко може да се очаква....
06.08.2020 13:37 / Отговор
Стоян Правилно
07.08.2020 05:04
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още