Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радан обяви, че не получаваме 29 млрд. от Брюксел, а 0. Колегите му от ЕНП недоумяват

Политика

Радан обяви, че не получаваме 29 млрд. от Брюксел, а 0. Колегите му от ЕНП недоумяват

Радан обяви, че не получаваме 29 млрд. от Брюксел, а 0. Колегите му от ЕНП недоумяват - Tribune.bg
Снимка:

Новаков: Да критикуват хора с поне бегъл опит, тая работа не е като селфитата пред президентството

Евродепутатът Радан Кънев обяви действията на премиера Бойко Борисов в Брюксел за „непочтени към българските граждани“. Според него премиерът си създал предварително „алиби да нарече всеки резултат успех“.

„Което и направи. Борисов обяви 29 милиарда евро, които „получаваме”. Това е крайно некоректно изказване - голяма част от тези средства могат да бъдат инвестирани единствено въз основа на Национален план за възстановяване и реформи. Такъв план ние нямаме, т.е. засега получаваме нула. Нула“, твърди представителят на „Демократична България“ в ЕП.

Негови колеги в Брюксел обаче недоумяват позицията на Кънев.

Според  Андрей Ковачев това е „странна позиция след увеличаването на средствата за България в сравнение с предишната МФР (при общо стойностното намаление на рамката поради напускането на Великобритания), както и ясното разбиране, че националните програми тепърва ще се одобряват във всяка страна-членка и застъпничеството на България на Съвета за критерия върховенство на закона, което е и подкрепа за „пестеливата група“.

„Наистина би трябвало да разделяме вътрешния дебат и политически желания и харесвания от успехите за България по тази сериозна тема с многогодишно отражение“, предупреди Ковачев.

Асим Адемов обяви, че споразумението за България е своеобразен „вот на доверие“ от ЕС.

„Бойко Борисов успя да защити за страната ни общо 29 милиарда евро до 2027 год., както и 200 милиона евро целеви за Северозападния район. Това означава , че спрямо досегашния период, България ще получи 9 % повече финансиране! Това е вот на доверие към правителството и страната ни от ЕС! Жалко, че колегата ни Радан Кънев, също от групата на ЕНП в ЕП не отчете по достойнство това признание за България“, коментира Адемов.

Най-остър в думите си се оказа евродепутатът Андрей Новаков, който беше и докладчик по възстановителния план.

„Мъжко е да се носи на критика, мисля че съм го усвоил. В случая обаче бих приел политическа критика към правителството и премиера само от колеги, които имат поне някакъв бегъл опит в преговори и управление на евросредства. Бегъл. „Едно инвестирано евро” опит. Тая работа не е като селфитата пред президентството“, написа той във Фейсбук.

Ева Паунова-Майдел коментира, че постигането на европейски успехи не е лесно. Изисква убеждаване на много хора в ЕС и аргументиране на българския интерес.

„Да ни подкрепят за едно или друго решение: разговори с евродепутати, срещи с политици от други държави, убеждаване и търсене на компромис с премиери и президенти. Трудно, бавно, невинаги изцяло успешно. Това правим ние. Искам да попитам Радан Кънев, който днес е написал как България нищо не е постигнала, въпреки очевидния добър резултат, колко пъти той говори с чужд лидер и го убеди да промени мнението си в полза на България? Колко пъти той опита да направи коалиция с някого в полза на България? Единствената коалиция, която виждаме, че можете да градите не с някой в Европа, а с Божков, Мая Манолова и Корнелия Нинова. Тя не е за защита на българския интерес в Европа, а за властта в България“, коментира тя.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (10)

Иван николов Идиот
21.07.2020 15:57 / Отговор
Европа Рамадан Кънев винаги е в услуга на БСП=ДС-БКП =Корнелия Нинова=Румен Радев=СССР(Русия) В. Винаги против Българите В. Винаги с МУТРИТЕ(БСП Олигарсите, Васил Божков, Иван Костов, К.Нинова. В. Никога за България, Никога за Европа
21.07.2020 16:09 / Отговор
ссс Защо се чудите,Радан беше човека разрушител в коалицията ГЕРБ-РБ,той продължава неговата си дейност.Винаги далече от такива като него,защото той не работи за България,той е срещу нея!
21.07.2020 16:14 / Отговор
Разкарайте путинките! МУтрьошки.
Кънев влезе с лъжа в ЕП вместо Тафров и продължава с лъжите.

"Ева Майдел разгроми Радан Кънев: Единствената коалиция, която можете да градите е с Божков, Манолова и Нинова"
21.07.2020 17:10 / Отговор
Е много е умен Че защо сега го казва?Да беше казал по-рано ,да не се мъчат хората 4 денонощия!
21.07.2020 17:29 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети