Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев бързал с обнародването на Изборния кодекс заради предсрочните избори

Политика

Радев бързал с обнародването на Изборния кодекс заради предсрочните избори

Радев бързал с обнародването на Изборния кодекс заради предсрочните избори - Tribune.bg
Снимка:

Президентът Румен Радев е бързал с обнародването на промените в Изборния кодекс заради възможните предсрочни парламентарни избори. „Трябва да се направи всичко възможно сега“, посочи Радев пред журналисти.

„Доживяхме ГЕРБ да призовава Радев да наложи вето. Нечувано, невиждано. Взех това решение, защото честните избори са приоритет, защото правителството на Борисов твърде дълго бавеше машинното гласуване. Вие какво искате бавене и хаос? Трябва да се направи всичко възможно сега. В случай, че имаме нова ЦИК, тя трябва да встъпи в ролята си, още след разпускането на НС“, обясни президентът.

Той определи като „инсинуации“ твърденията, че сега президентът ще избира ЦИК. Това било „евтина пропаганда“. „Президентът назначава с указ членовете, а не избира. Не мога нито да посоча, нито да избера когото и да било, това е отговорност на парламентарните групи“, посочи той. Единствената разлика била, че консултациите ще се провеждат в Президентството.

На въпрос – за кога би насрочил предсрочни избори, ако БСП върне мандата, Радев отговори: „Всичко ще се реши тази седмица“.

„Надявам се, че българските социалисти ще оползотворят тази възможност в опит да съставят кабинет на демократичната алтернатива заедно с другите партии, които изразяват очакванията на хората за промяна“, заяви Радев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети