Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Валентин Радев: Интригите потвърждават безсилието на създателя им в битката за втори президентски мандат

Политика

Валентин Радев: Интригите потвърждават безсилието на създателя им в битката за втори президентски мандат

Валентин Радев: Интригите потвърждават безсилието на създателя им в битката за втори президентски мандат - Tribune.bg
Снимка:

Румен Радев подценява интелигентността на българския избирател, смята бившият МВР-шеф

„Политическите интриги по повод тази обществена поръчка потвърждават единствено безсилието на създателя им в битката за втори президентски мандат и подценяването интелигентността на българския избирател.“ Това написа във Фейсбук бившият вътрешен министър и настоящ депутат от ГЕРБ Валентин Радев.

Той коментира разследването на ОЛАФ, което беше присъединено от българската прокуратура към дело за търговия с влияние. Става въпрос за манипулиране на обществена поръчка. Твърди се, че това е станало по времето на служебния министър Пламен Узунов, който в момента е част от администрацията на президента Румен Радев. От „Дондуков“ 2 твърдят, че процедурата е започнала по време на кабинетра „Борисов 2“.

Ето какво разказа бившият вътрешен министър Валентин Радев:

Към встъпването ми в длъжност на 04 май 2017 г. беше на лице приключена процедура за проведена обществена поръчка за доставка на автомобили - с Решение от 20 април 2017 г.

Решението беше в процедура по обжалване (делото в КЗК е образувано на 4.05.2017 г.) и има влезли в сила Решения на КЗК и ВАС. И двата компетентни органи са постановили решения, с които са установили, че не са налице нарушения при провеждане на процедурата по възлагане на обществената поръчка.

Тези две решения ми дадоха увереност, че процедурата е напълно законосъобразна и аз, в качеството ми на възложител, бях длъжен да сключа договор.

След Решението на Върховния административен съд, като орган, осъществяващ съдебен контрол върху процедурите, възлагани по реда на ЗОП, не беше налице ни най-малко съмнение за наличие на нарушения, както и нямаше правно основание за не приключване на процедурата със сключване на договор.

Защо и как служебното правителство е избрало този изпълнител и има ли нарушения, за които ОЛАФ сигнализира, е работа на българската прокуратура. 

Към встъпването ми в длъжност на 04 май 2017 г. беше налице приключена процедура за проведена обществена поръчка за...

Публикувахте от Valentin Radev в Сряда, 3 февруари 2021 г.

Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

Ако е имало нарушения и Върховният административен съд не ги е установил, коя институция отново не си е свършила работата?
04.02.2021 10:55 / Отговор
. . . Делото до ВАС е било за съвсем друго, от тези които са загубили търга! И всъщност на кого повече имаш доверие , на българския ВАС, или на ОЛАФ ? Аз имам отговор на този въпрос!
04.02.2021 11:16
със сигурност нямам повече доверие на българския ВАС. Дори обжалването да е било за друго, съдът не е обвързан само с основанията, посочени в жалбата. Не приемам безкритично и всички заключения на европейските органи, но в случая вярвам на ОЛАФ, защото нарушението е очевидно. Това, което казвам е, че ако българските съдебни органи си вършеха работата нямаше да има нужда да ни санкционират европейските и много от нарушителите щяха да се въздържат от подобни деяния, защото нямаше да са безнаказани.
04.02.2021 13:05

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети