Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев на среща за демокрацията: Няма да пестим усилия за справяне с корупцията и медийната свобода

Политика

Радев на среща за демокрацията: Няма да пестим усилия за справяне с корупцията и медийната свобода

Радев на среща за демокрацията: Няма да пестим усилия за справяне с корупцията и медийната свобода - Tribune.bg
Снимка:

„Събитията в България през последната година доказаха, че демокрацията е дълбоко вкоренена в българското общество. То е жизнено и достатъчно силно да се противопостави на корупцията и авторитаризма, а хората са готови да отстояват гражданските си права. Институциите ни доказаха, че са способни да провеждат честни и свободни избори. Това заяви държавният глава Румен Радев, който взе участие в Срещата на върха за демокрацията по покана на президента на Съединените американски щати Джо Байдън.

Срещата на върха за демокрацията се фокусира върху предизвикателствата пред демократичните общества, както и върху общите усилия за гарантиране на политическите свободи, прозрачното и отчетното управление, овластяването на гражданското общество, свободата на изразяване и независимостта на медиите.

Радев не пропусна да спомене протестите от лятото на 2020 година, което според него е довело до отхвърляне на компрометирания модел и появата на нови политически партии, които са спечелили доверието на гражданите.   

Президентът обяви също, че страната ни няма да пести усилия за преследване на корупцията и гарантиране на медийната свобода.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Румен Радев
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети