Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев отчете третата си година с тезите на БСП

Политика

Радев отчете третата си година с тезите на БСП

Радев отчете третата си година с тезите на БСП - Tribune.bg
Снимка:

„Все по-уверено задаваме обществения дневен ред“. С това се похвали президентът Румен Радев при отчета на дейността си, който и тази година представя в края на януари.

Президентът си приписа готвените промени в Изборния кодекс и подчерта, че той отдавна е казал, че ще прави дебат, а сега депутатите искали да го изпреварят.

„Това само показва, че откритата ни и отговорна позиция задава тон на останалите институции. Откроявах проблеми и давах насоки за тяхното решаване. Моите констатации и предложения стават все по-актуални“, смята още Радев.

Той се похвали и със поредицата от вета, които е наложил през 2019 и се обяви за „бариера срещу лобизма“. Президентът си позволи и критика към парламента, който ги преодоляваше безпроблемно.

Освен това Радев внимателно изброи всички държави, които е посетил за година, и подчерта, че в срещите си е формулирал тезите на България и е подобрил междудържавните отношения.

„Живеем от криза в криза, населението ни се топи, а цели институции са се сринали. Кризата е изключително дълбока, кризата е екзистенциална“, не спести и традиционната си доза песимизъм президентът.

„При всички положения ще имам много по-високо доверие в правителството, ако целта му не е избутване на мандата, ако има желание и капацитет за реформи, ако мисли повече за децата и българските пенсионери“, издекламира Радев на подозрително подходящо зададените въпроси на медиите.

Иначе се определи като „твърде обществено ангажиран“, за да мисли за втори мандат на този етап.

„Оставям сега това на медийните спекулации“, пошегува се президентът, а вицепрезидентът Илиана Йотова изкоментира, че засега няма индикации от БСП дали ще получат подкрепа.

Радев потвърди на въпрос на руската агенция ТАСС, че имал покана от Путин да иде на парада по случай Деня на победата, но още не бил му отговорил.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети