Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев подписа указа за Закона за извънредното положение

Политика

Радев подписа указа за Закона за извънредното положение

Радев подписа указа за Закона за извънредното положение - Tribune.bg
Снимка:

Президентът Румен Радев подписа указа за обнародване на Закона за извънредното положение. Очаква се още тази вечер законът да бъде обнародван в Държавен вестник.

Преди ден Радев наложи вето на част от текстовете – за санкциите при разпространение на фалшиви новини и за пределните цени на всички продукти от закона за действията и мерките по време на извънредното положение, приет на 13 март. Днес ветото мина в пленарна зала.

„Днес българският парламент прояви отговорност, съобразявайки се с наложеното вето върху разпоредби от Закона за мерките и действията по време на извънредното положение. Това дава възможност за ефективното прилагане на мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса, което е в интерес на цялото ни общество“, заяви Радев, става ясно от позицията му, публикувана на страницата на Президенството.

И още:“Няма как да се наложи вето върху несъществуващи мерки, затова моят призив към изпълнителната и законодателната власт е, да се фокусират и върху социалната и икономическата ситуация в страната в условия на извънредно положение. Продължавам да настоявам, че ефективното справяне с кризата, породена от коронавируса, изисква наред с неотложните здравни мерки, да се приемат и социални и икономически мерки в подкрепа на най-пострадалите. Такива мерки вече бяха обявени не само от икономически мощни държави като Франция и Германия, но и от страни с по-ограничени възможности. Трябва да преодолеем растящото социалното напрежение с конкретни и ясни мерки, които да дадат на българските граждани спокойствие и увереност в собствената им държава. За България е важно да съхрани своя човешки и икономически потенциал.“


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

Хасковско кафяво говедо Как бе не можа някой нормален човек да изберете за президент.Точно това чучело ли трябваше да натресете на всички ни.Не се издържа повече.Толкова злоба и негативизъм не е поносим от човешко същество.
23.03.2020 20:00 / Отговор
Безделник Безделника Най,после да свърши нещо
23.03.2020 20:32 / Отговор
Г.Г.Г. Радев,дай нещо от твоето ведомство! Или само за приближени жени ти идват идеи как да "помогнеш"?
23.03.2020 23:54 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети