Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Социолог: Радев сам се позиционира винаги да е „на въпреки“, вместо да обединява

Политика

Социолог: Радев сам се позиционира винаги да е „на въпреки“, вместо да обединява

Социолог: Радев сам се позиционира винаги да е на въпреки, вместо да обединява - Tribune.bg
Снимка:

„За съжаление, президентът си избра тази роля да бъде крайна опозиция на всяка цена, на абсолютно всичко, което се предлага. Всъщност политическото му позиционирате е точно това – винаги да е на „въпреки“ на точно това управление и на това мнозинство. Няма как да очакваме, въпреки че сега ситуацията изисква единение, подаване на ръка и общи мерки от всички, ако влезе в едно добронамерено общуване, твърде вероятно е някой да го заподозре в политическа игра. И очевидно сам се е поставил в ситуация, в която и да иска, не може.“ Така социологът Александър Владимиров коментира поведението на президента Румен Радев и наложеното от него вето на Закона за извънредното положение. Според него Радев не дава никакви конкретни предложения.

„Големият проблем е, че не се и опитва да накара политическите партии да си говорят конструктивно“, каза Владимиров, според когото е трябвало Радев да помоли партиите да си подадат ръка в тежката задача, която предстои на цялото ни общество.

"Комплексът на президента Румен Радев, в лично качество от Бойко Борисов, взима връх над неговите конституционни правомощия“, каза той.

По думите на Владимиров до момента нито една държава не дава формула за справяне с кризата, породена от пандемията от коронавируса. Експертът обясни, че одобрява решението за отпадане на предложението на БСП за таван на цените, което беше заложено в закона.

„Този тип общуване между институциите вече стана традиция. В случая президентът каза аргументирани неща, без да даде положителна алтернатива и мотиви – защо го прави точно сега. В рамките на месец имаме действие от страна на президента, което зад добрите намерения, няма нищо друго позитивно, от гледна точка на развитието на междуинституционалните отношения.“ Така политологът Страхил Делийски коментира поведението на президента Румен Радев и наложеното от него вето.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Ник Александър Владимиров, крайно важно бе да изтъкнете на червения Делийски, че няма НИКАКВО основание да ехидничи спрямо начина на реагиране на Премиера! Докато Радев се излежава с Деса в Бояна и си заучава речите, Борисов е в окото на бурята и е на ход 24 часа, и поема цялата отговорност за кризата!
23.03.2020 20:34 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати