Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев: Решението на НС е опасна стъпка към въвличане на България във войната

Политика

Радев: Решението на НС е опасна стъпка към въвличане на България във войната

Радев: Решението на НС е опасна стъпка към въвличане на България във войната - Tribune.bg
Снимка:

Партиите пренебрегват здравия разум, добави още президентът

„Мисля, че партиите пренебрегват здравия разум. Решението е опасна стъпка към въвличането на България във войната. Конфликтът никак няма да бъде кратък, той ще се разраства. Очаквам наистина разумни решения. Формулировката „военно-техническа помощ“ е достатъчно разтеглива и рискована.“ Така коментира решението на Народното събрание за предоставяне на военно-техническа помощ на Украйна президентът Румен Радев.

„Войната, която бушува непосредствено до нас и която до скоро считахме за немислима, изисква държавническо държане и адекватни решения, които да укрепват националната сигурност,“ коментира пред журналисти държавният глава след водосвета на бойните знамена по случай Деня на храбростта и Българската армия.

Той посъветва политиците да не дълбаят разделение в обществото.

„Недопустимо е в центъра на столицата да се създават сблъсъци по отношение на войната. По българските улици трябва да се веят български знамена“, каза още Радев и добави: „Всеки, който по един или друг начин пренася тези страсти в България, трябва да бъде готов да понесе своята отговорност.“

Запитан за политическия проект на Стефан Янев, който беше премиер в последните два служебни кабинета, Радев каза:

„Назначените от мен министри бяха силни, когато работеха заедно в назначения от мен кабинет, но впускането в партийната политика се оказва за много от тях непосилна. Това се случва за втори път.

„Грешно разбиране е да се преписват партии на президента. Аз не работя с подставени лица“, отговори Румен Радев на въпрос дали той е в основата на този проект.  


Топ новини

виж още