Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев си даде изключителна оценка и обяви, че се кандидатира за втори мандат

Политика

Радев си даде изключителна оценка и обяви, че се кандидатира за втори мандат

Радев си даде изключителна оценка и обяви, че се кандидатира за втори мандат - Tribune.bg
Снимка:

Президентът Румен Радев отчете четвъртата година от своя мандат. Той подчерта, че още в началото на миналата година е свалил доверие от правителството и протестите през лятото са доказали правотата му.

Радев оцени високо излизането си сред протестиращите, които подкрепил с речи и присъствие.

„Президентската институция не се скри зад комфорта и отново беше на висотата на очакванията на българския народ“, заяви Радев.

„Измина година на бурни събития, драматични, които ускориха хода на обществото. Президентството остана коректив. Действителността налага да имаме институции с ясни приоритети. В тази турбулентна година президентската институция продължи да отстоява интересите на българите, да бъде последна бариера пред беззаконието, да работи за модернизацията на България, да работи за интересите на българите в чужбина“, заяви Радев.

Президентът се похвали, че е мобилизирал силен експертен капацитет, който разработил 5 конкретни проекти по Плана за възстановяване и устойчивост на България. Целта му била да преодолее „дефицитите в плана на правителството".

„Очаквам правителството да обясни ясно кои проекти ще бъдат приети. Кои ще бъдат отхвърлени и с какви мотиви?“, изиска държавният глава.

Радев отправи и призив за нова България.

„2020 беше годината на българското събуждане. Доверието в правителството рухна, въпреки задушената свобода на словото, хората скандираха „Мутри вън“. Предстоящите избори през април поставят гражданите пред дилемата да отхвърлят властта – корумпирана, несправедлива към обикновения българин“, изброи Радев, който подчерта, че протестите са родили нови политически субекти.

„Всякакви следващи управленски конфигурации ще продължават да бъдат обречени на провал. За да преодолеем институционалната криза, България се нуждае от мощна политическа алтернатива. Ако това не се случи, може да се случи поредният мандат на застой. Може да се стигне до правителство на задкулисието. В очертаната ситуация, с г-жа Йотова считаме за наш дълг да се кандидатираме за втори мандат“, обеща отсега Радев, който анализира, че последните 10 години са показали какво не трябва да бъде управлението на една европейска и демократична страна.

„Този ранен анонс на нашата кандидатура цели да даде време на политическите обекти да се позиционират, както и да даде време на българските избиратели да се ориентират за статуквото и алтернативата“, подчерта Радев.

Президентът обиди ГЕРБ на „партия-държава“ (явно наподобяваща според него бившата БКП) и после призна, че имали „всички инструменти да отчетат висок изборен резултат“. После обаче Радев заговори лошо по отношение на „морала“ на всички потенциални коалиционни партньори на ГЕРБ. Държавният глава обиди и членовете на Министерски съвет, като заяви, че според него „хората вече не помнят имената на министрите“.

„За Конституцията – нашият правен екип се отнася сериозно към правото ни да внесем промени. Въпрос на преценка е кога“, заяви Радев и подчерта, че първо искал друг парламент.

На журналистически въпрос, Радев, най-сетне след 4 години, каза нещо по отношение на жертвите на комунистическия режим.

„Нека да е ясно, че аз не деля жертвите спрямо режима, който ги е репресирал. Нито репресиите след 9 септември, нито траповете, които погълнаха Гео Милев и децата от Ястребино са оправдани. Борисов иска да възроди разделението между комунисти и антикомунисти. Моята грижа е обединението на българите“, заяви Радев, който от встъпването си в длъжност нито веднъж не почете деня в памет на жертвите на червения терор.

„Ако Навални беше българин, той щеше да разследва шкафчето на Борисов“, подчерта президентът, който отново обърна темата към България, където по думите му са били бити „мирни протестиращи“.

Той обяви още, че подкрепата за него от ДПС винаги е била „медиен мит“.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (29)

Анастас #

Военното Говедо има високо мнение за себе си и по стар фатмашки обичай назидава другите за "Истината".

Да припомня все пак, че => Костовашките Говеда от ДСБ
гласуваха за този Тупан с голяма охота, както след това гласуваха и за Мая Мазолова.

(поетично)
01.02.2021 10:14 / Отговор
Анастас #

Гешев си знае работата и чака търпеливо.

Все пак " Действителността налага да имаме институции с ясни приоритети“ ... !!?!!

(подстрекателно)
01.02.2021 10:20 / Отговор
Говедото не може да стане кон! Онанист!
01.02.2021 10:28 / Отговор
123 тоя индивид може да си се кандидатира , но няма да бъде избран
01.02.2021 10:36 / Отговор
ха ха ще бъде избран да лиже офиса на бай СТАВРИ,то и без това от лизач друго не става
01.02.2021 10:50
Jes! Христо Христов: Радев никога няма да бъде държавник, а лице с деконструктивни функции, определени от задкулисие, стигащо до Москва.
01.02.2021 13:27
Анастас #

Можеее ... може !

ДСБарските Говеда как гласуваха за него ... !!??
и за малко Костовашкия Тъпунгерат да ни натресат Мая Мазолова за кмет на София като я подкрепиха съвсем явно !!!

(припомнително)
01.02.2021 14:34
Мина Пази Боже, сляпо да прогледа.
01.02.2021 10:38 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети