Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев вече мисли как ще разпусне парламента, ако избраните не направят правителство

Политика

Радев вече мисли как ще разпусне парламента, ако избраните не направят правителство

Радев вече мисли как ще разпусне парламента, ако избраните не направят правителство - Tribune.bg
Снимка:

„Промените в Конституцията не трябва да стават залог за нечие политическо оцеляване“, заявява президентът по повод Борисов

„Промените в основния закон трябва да са с дългосрочен хоризонт и не бива да се превръщат в залог за нечие политическо оцеляване“. Това се казва в позиция на президента Румен Радев, изпратена до bTV, във връзка с призива на Бойко Борисов да се свика Велико народно събрание.

Той подчертава, че ще свика НС в срок, но „на дневен ред пред обществото ни е въпросът дали парламентарно представените партии могат да сформират правителство след съответната конституционна процедура“. Ако това не стане, Народното събрание ще бъде разпуснато.

„Без действащ парламент е немислимо да се осъществяват конституционни промени. Президентът неведнъж е заявявал, че се отнася напълно отговорно към правомощието си да предложи промени в Конституцията, но е подчертавал, че това е изключително важен въпрос и промените в основния закон трябва да са с дългосрочен хоризонт и не бива да се превръщат в залог за нечие политическо оцеляване“, се казва в позицията на държавния глава.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (24)

Абсолютно безсрамен Безотговорен президент.
07.04.2021 19:40 / Отговор
Избори до дупка нали Разсипи я тази България нищо да не остане . Камък върху камък да не остане, нали това искаш? Щом не избраха твоите мутри.
07.04.2021 19:44
Фигурантът от Славяново е уплашен! Славчо има ли смелост да стане Министър Председател?
Всички депутати на ГЕРБ ще гласуват за него,да се види по света и у нас, дали е по-добър Премиер от Бойко!
07.04.2021 19:56
ПЛАНЪТ "ПУТИН-РАДЕВ"..... .
РАЗПАД НА ДЪРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ НА БЪЛГАРИЯ....
РАЗДЕЛЯНЕ НА БЪЛГАРИТЕ.....
РАЗЦЕПВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ В ПОЛЗА НА РУСИЯ, СЪРБИЯ И РСМАКЕДОНИЯ......
...... ПЛАНЪТ СЕ ИЗПЪЛНЯВА ОТ ПЪРВИЯ ДЕН НА ВСТЪПВАНЕТО НА ГЕНЕРАЛА-МУТРА РУМЕН РАДЕВ - В ПАРЛАМЕНТА ГИ ПРЕДУПРЕДИ, ЧЕ ИМ ОСТАВА 1 СЕДМИЦА......
07.04.2021 20:19
Дрън дрън Тъпанар, какво му е безотговорното, бе мутро! Човекът си спазва конституцията, и ако няма избрано парламентарно правителство, се отива на служебно. Мафиотът предлага 10- 20 дежурни депутати, това си е мафиотско управление. Искаме прозрачност, демокрация, ходене в парламента и умни решения.
08.04.2021 08:28
Passerby Той е виновен; той стоеше зад всички тези маргинали, които сега не искат да поемат отговорност; това е резултатът от неговите усилия да се спаси от сгромолясването, което беше неизбежно, ако страната останеше стабилна, затова хаосът беше необходим и предвидим...Няма извинение за това, че тя умишлено бе тласната по наклонената плоскост на безвремието...
07.04.2021 19:50 / Отговор
60-70 процента от бг народът не сме маргинали, тъпако, а не искаме един мафиот заедно с ДС агенти и масони да докарва България до катастрофа, което е факт.
08.04.2021 08:31
До 60-70 А ти не знаеш ли ,че Слави Трифонов е масон. Освен това ДС агентите ги търси при президента.
08.04.2021 08:56
Надблюдател И този пак чул-недочул, и пак недоразбрал! Сам твърдеше, че има свой проект за нова Конституция, и предложението на Борисов беше да се свика ВНС на базата на неговия проект! Но явно кукловодите му пак са му написали какво да лъже, и как да се прави на недоразбрал!
07.04.2021 19:58 / Отговор
Все така национално отговорен президент. Колко още нови избори се допуска да се проведат, мисля, че до 10 можем да ги докараме. Последните май струваха 110 милиона, поне милиард да изхарчим за избори? Не искам да спираме, докато има такъв народ и мутрозащитните партии не спечелят поне 80% от гласовете. После ще вдигнат пенсиите на 1000лв., но ще ги изплащат с банкноти реквизит за сватби и кръщенета.
Борисов като истински държавник предложи единственото смислено нещо, което си заслужава да се направи - избори за Велико народно събрание и нова Конституция. За жалост в момента част от населението е бронирано срещу смислено поведение.
07.04.2021 20:27 / Отговор
И какво е смисленото за Велико народно събрание? Прочети конституцията, и питай бащата на Конституцията Близнашки, която той смята за най- добрата. Приятел е на Борисов. А да се прави конституция, трябва да има народен консенсус. А няма!
08.04.2021 08:39
Смисленото е че само по този начин може да се реформира съдебната власт и да се направи отговорна и работеща, защото тя е язвата в държавата. Смени на правителства няма да променят нищо. В държавата няма народен консенсус защото по-голямата част от партиите са ментета особено ДБ, които работят за защита на престъпността, и дори избирателите им да искат правосъдие, те ги залъгват че причината е някъде другаде и спаведливостта се налага с народен съд, чучела на бесилки и със смяна на политици. Няма консенсус защото мнозинството е правно неграмотно, а малцината на които им е ясно служат на престъпниците.
08.04.2021 08:52
attropo Не сте прави!!!
Без да съм влизал в парцала на червеното приватизаторче прокопиефЪ или онзи на крадливата стояна мога да ви кажа,че сайтовете им *кипят* от тролски възторг!
Ех,какъв живот ги очаква - мед и масло,дъжд от евраци,а и да не забравяме - *опсолютна свобуда* на медиите!
Бедни глупендери,как сами си го вкарахте,като гласувахте за лиляво-пембените!
Но да ви припомня,нещастни павианчета,народната мъдрост - Както сам си го вкараш,така и на-големият ти враг не може!
07.04.2021 20:43 / Отговор
той тролския възторг не е съвсем като човешкия и интернет вселената не е съвсем като другата. Не знам докога ще успеят да поддържат илюзията. Голямата им победа да свалят Борисов - все едно чутовен подвиг са извършили. Балонът ще се спука скоро, ако изобщо президентът им позволи да го подържат, защото и той си има планове.
07.04.2021 21:15
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети