Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев заплаши с хаос, ако правителството и главният прокурор не подадат оставка

Политика

Радев заплаши с хаос, ако правителството и главният прокурор не подадат оставка

Снимка:

Президентът Румен Радев отказа да поеме отговорност за снощните ексцесии между провокатори и полиция в центъра на София. Трима полицаи бяха ранени от агресивни протестиращи в тъмните часове на денонощието. Има и 18 арестувани.

Според Радев обаче виновни за сблъсъците са били протестиращите от ГЕРБ, които напуснаха площада часове по-рано.

„Решението на управляващата партия беше целенасочена провокация. Опитите на премиера да прехвърли общественото напрежение са абсурдни за всеки наблюдател. Мафиотизацията на управлението накара свободолюбиви българи да излязат на площада“, обяви „обединителят на нацията“ на кратък брифинг без право на журналистически въпроси.

Ден след като страната ни стана част от механизма ERM II, Радев със задоволство обяви, че напрежението в страната ни се вижда в чужбина.

„Сега когато българите са на площада, Европа няма право да гледа България с широко затворени очи. Изходът е един оставка на правителството и главния прокурор, всяко упорство увеличава риска от хаос“, каза президентът.

„Призовавам протестиращите да не се поддават на провокации“, завърши той.  


Коментари (11)

А стига бе! Това е някаква трагикомедия - този не може да е Президент! Пир по време на чума!
11.07.2020 15:39 / Отговор
Киро Бизона Алоу, славяновският каун! Я по-полека, да не ти се напукат петите нещо! А искаш ли утре парламента да гласува да ти падне имунитета и да дойдат и за теб? Да не би аз да държах шпионин на чужда държава в президентството, а?
11.07.2020 16:00 / Отговор
ЗНМ Адмирации!
11.07.2020 16:19
ohoboho И сега какво след като не пазят доган и пеевски цялото НСО ще се занимава със роклите на десито които ходят до митницата да ги вземат докато тя е на прическа при един хомобандит иили взема и водка и сок от близкия магазин до вила калина и да ги ползва за такси като разхожда и пребира приятелките си по чашка пред които се прави на много важна хахахахаха Ще махне ли радев охраната на жена си? и без това цяла софия знае за рогата ти Иван Гешев: Румен Радев наруши Конституцията. Мунчо нали занеш какво значе това? Само последните два дена помогна на КС да вземат правилното решение на 24 ще видиш какво ти се пише което ти е ясно от сега слаботоков малоумнико Хак да ти е шапкар малоумен
11.07.2020 16:21 / Отговор
Шофьор на самолет Най-виновен съм аз,защото дори не бях на площада!Каква празнота между ушите на човек с претенции.
11.07.2020 16:48 / Отговор
Възмутен Дървен президент инат като тъп комунист!
11.07.2020 16:54 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още