Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радеви при кралицата (СНИМКИ И ВИДЕО)

Политика

Радеви при кралицата (СНИМКИ И ВИДЕО)

Аудиенцията не ражда новини, тя е новина сама по себе си, заяви третият български президент, когото е посрещала Елизабет II

Приключи аудиенцията на семейство Радеви при кралица Елизабет II. Българският президент е отправил покана за визита в България към британския монарх догодина, но не е получил потвърждение дали това е възможно, съобщи той след срещата в Бъкингамскя дворец.

Иначе Радев и сам признава, че няма новини след разговора с кралицата.

„Аудиенцията при кралица Елизабет II не ражда новини, тя е новина сама по себе си. Тя е знак за приятелските отношения между България и Великобритания. Бяха обсъдени теми, важни за двустранните отношения между България и Великобритания“, заяви той.

Радев е третият български президент, който е посрещан в Бъкингамския дворец. Аудиенции имаха и Петър Стоянов, и Росен Плевнелиев. Желю Желев дори е присъствал на обяд с Елизабет II.  Георги Първанов единствен не е имал подобна среща, но той е бил приеман от други представители на британската кралска фамилия. 

Анонсът за аудиенцията дойде по изключително необичаен начин. Още преди да има официално потвърждения за пътуване до Лондон се появи информация, че Радева е ангажирала българско посолство в чужбина да й организира прояви. Това породи асоциации с филма по едноименния роман на Алек Попов „Мисия Лондон“, което стана повод за множество шеги по темата.

Впоследствие съпругата на президента си изми ръцете с неназован служител на посолството, който се бил „престарал“ и разпращал покани от нейно име.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети