Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радомир Чолаков: След военните идват професорите, за да има честен вот трябва да се броят разписките

Политика

Радомир Чолаков: След военните идват професорите, за да има честен вот трябва да се броят разписките

Радомир Чолаков: След военните идват професорите, за да има честен вот трябва да се броят разписките - Tribune.bg
Снимка:

„ Професор Герджиков заедно с госпожа Митева са именно хората, от които България има нужда и които най-достойно могат да изпълнят функциите на президент и вицепрезидент. Това, че сме любезни с останалите кандидати, означава просто, че сме възпитани хора. Очакваме и от останалите да се държат възпитано, ако могат. Лидерството на господин Бойко Борисов в ГЕРБ също не може да бъде поставяно под въпрос и не вярвам, че някой изобщо може да си помисли такова нещо. Омръзна ми да слушам подмятания от наши опоненти, дали не било целесъобразно Борисов да отстъпи. Не, не е целесъобразно! Това не може да стане и хич никой не бива и да си го помисля. Всяка партия си има лидер, който в нея е авторитет. В ГЕРБ Борисов, който е и създател на партията, е безспорен авторитет. Точка!“ . Това заявява в интервю за в-к „Труд" председателят на Инициативния комитет за издигане кандидатурите на Герджиков-Митева.

По думите му първото служебно правителство на Румен Радев е работило срещу ГЕРБ, а вторият кабинет работи и срещу самия него, като се проваля във всяка сфера.

„Случва се нещо много интересно. Ако първото служебно правителство на Румен Радев работеше брутално срещу ГЕРБ, то с действията си второто му служебно правителство започна да работи срещу самия него. Тоест, главният проблем на Радев е служебното му правителство, което не просто не се справя, а вече направо се излага. Във всяка сфера, справка - корабът. Радев поиска цялата власт, получи я и сега ще трябва да се справя с отговорността, която тежи като воденичен камък.“, обяснява той.

 По думите му проф. Герджиков че ще разчита на всички български граждани за предстоящите избори.

„Разчитаме на това, че българските граждани ще си зададат въпроса: кой от кандидатите, измежду които ще изберем бъдещия президент на България, виждаме да стои достойно редом до държавните глави на другите държави? Кой от тези кандидати, със собствената си професионална биография и авторитет, би добавил към авторитета на България и би го увеличил? Защото това е важното.“, заявява председателят на ИК по издигането на Герджиков-Митева за „Дондуков“ 2.

 Радомир Чолаков коментира и темата със становището за гражданството на Кирил Петков.

„ Някъде към средата на 45-тто народно събрание споделих усещането ми, че сме свидетели на пълзящ държавен преврат, провеждан с конституционни средства. Тогава не ми обърнаха внимание. След като се видяха действията на първото служебно и вече в 46-ия парламент това усещане стана непреодолимо. Не мисля обаче, че Радев или Кирил Петков правят това съзнателно. Те, струва ми се, не знаят какво вършат, защото изглежда не разбират идеята за правовата държава. По-скоро си мисля, че някой чрез тях тества границите на търпимостта на гражданското общество.“, обяснява той.

Чолагов отново призова да се броят и разписките на предстоящите избори, както преди време искал и президентът Радев, защото така ще се гарантира честността на вота. По думите му, ако това не се случи изборите няма да са честни.

„Самият Радев в началото на годината беше казал, че за да се приемат изборите за честни, контролните разписки от машините трябва да се броят. Сега, когато той ще се явява на избори, е редно да потвърди, че държи разписките да се броят и да покани назначената от него ЦИК да вземе съответното решение. Ако вече не държи, значи изборите няма да са честни.“, коментира още Чолаков.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати