Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радомир Чолаков: Всеки държавник, който се е захванал с македонската тема, е станал курбан

Политика

Радомир Чолаков: Всеки държавник, който се е захванал с македонската тема, е станал курбан

Радомир Чолаков: Всеки държавник, който се е захванал с македонската тема, е станал курбан - Tribune.bg
Снимка:

„В българската история всеки държавник, който се е захванал с македонската тема, е станал курбан. Чашата е на масата на Кирил Петков и ако го е страх, той трябва да го каже. Той ще влезе в историята или като герой, или като национален предател. Отговорността е пред него. Решението трябва да бъде взето от изпълнителната власт.“  Това каза депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков пред БНТ.

„Два пъти парламентът е гласувал позиция по този въпрос. Януари имаше КСНС при президента. Този въпрос е решен, мнението на обществото е еднозначно ясно. Изпълнителната власт има всички прерогативи да вземе решения. Няма нужда този въпрос да се носи в КСНС. Кирил Петков трябва да си носи отговорност“, допълни политикът.

„Разделението в народа започна през 2020 г. Тази омраза, която беше насадена, доведе до това тежко състояние, в което се намира страната“, заяви Чолаков.

„На Кирил Петков и Асен Василев беше дадено доверието на президента, доверието на някаква част от народа, на машините. Всичко, което има беше дадено, беше аванс на доверие и се оказа, че те не го оправдават“, допълни депутатът от ГЕРБ.

„ГЕРБ и „Възраждане“ са две коренно различни партии“, категоричен е той.

„ГЕРБ е народна партия - тя има много широка база, широка платформа и група избиратели с много широк кръг интереси. Докато „Възраждане" очевидно представляват или искат да представляват някаква радикализирана част от политическия спектър“, смята Чолаков и допълни: „В този смисъл, ГЕРБ е центристки фактор, тя е балансиращият елемент на политическата система в момента и трябва да пази държавата.“

„Докато Кирил Петков, Асен Василев и Бойко Рашков са в тази формация, всякакви разговори са абсолютно невъзможни. За мен Кирил Петков е бивш премиер и Бойко Рашков е бивш вътрешен министър.“, отговори той на въпрос възможни ли са разговори за коалиция между ГЕРБ и „Продължаваме промяната“.

Той допълни, че партия ГЕРБ и техните избиратели очакват извинение за нанесените обиди от мнозинството.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп