Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Рамадан Аталай: Има данни за корупция при спирането на руския газ

Политика

Рамадан Аталай: Има данни за корупция при спирането на руския газ

Рамадан Аталай: Има данни за корупция при спирането на руския газ - Tribune.bg
Снимка:

„В сряда ще излезе доклад на временната комисия за проверка на обстоятелствата, довели до спиране на природния газ от „Газпром”. В него ще се видят данни за корупция“, това обяви  в предаването „Офанзива в Любо Огнянов“ депутатът от ДПС Рамадан Аталай.

„Корупционните схеми ще ни се видят като бял ден. Едностранното спиране на руския газ не е само от руската страна. Направени са определени действия, в които има сериозна вина Министерството на енергетиката, Министерският съвет, „Булгаргаз“, обясни той.

По думите му няма как да не е корупция това да спреш руския газ, за да купуваш такъв от посредник, който предишните управляващи са отстранили.

Той заяви още, че при последното посещение на премиера в оставка Кирил Петков в Азербайджан в делегацията не са били включени нито представители на „Булгаргаз“, нито на „Булгартансгаз“.

„В делегацията са били само той, Лена Бориславова, енергийният министър в оставка Александър Николов и съветничката Весела Чернева. Ако това са хората, които ще докарат газ…“, каза още депутатът.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати