Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Рамадан Аталай: Самият Тодоров беше убеден, че изборът му в КЕВР е противоконституционен

Политика

Рамадан Аталай: Самият Тодоров беше убеден, че изборът му в КЕВР е противоконституционен

Рамадан Аталай: Самият Тодоров беше убеден, че изборът му в КЕВР е противоконституционен - Tribune.bg
Снимка:

Според депутата от ДПС и премиерът Кирил Петков е бил наясно с това, но знанието му граничело със самонадеяност

Опозицията предупреждаваше новодошлите на власт, че смяната на един човек, само за да назначиш твой на едно място, води до тези недоразумения. Така депутатът от ДПС Рамадан Аталай коментира пред БНТ решението на Конституционния съд относно назначението на Станислав Тодоров за шеф на КЕВР.

„Не всички решения на комисията ще бъдат отменени, защото г-н Тодоров сам беше убеден, че изборът му е противоконституционен и по моя информация дълго време не участваше по време на гласуванията и дори е избягвал заседанията, когато неговият глас е бил решаващ", заяви той.

Според Аталай и премиерът Кирил Петков е бил наясно с това, но знанието му граничело със самонадеяност.

„В това управление като че ли флагманът е: „да променим законите в името на човек“. Всеки ден слушам разговорите, които се водят между различните политически формации. Никой не влиза в дълбочина за това какво трябва да се случи в енергетиката. В момента нямаме институция, която да вземе решение за газа за август“, допълни депутатът от ДПС.

Според Аталай цената на синьото гориво през следващия месец така или иначе няма да е ниска, защото управляващите не са разбрали, че подсигуряването на газовите доставки и предвидимостта са най-важното в момента.

„Подведохме се по плоскостта на посланията на госпожа фон дер Лайен, че по-добре да се къпем от неделя до неделя. Тези решения на Европейския съюз за мен са много несериозни и безотговорни. Вие как си мислите, че в една институция може да се работи на 16 градуса температура?“, коментира Рамадан Аталай енергийните планове на ЕС.

„Когато си недалновиден и не знаеш как да управляваш, най-добре е да се оттеглиш - това би трябвало да направят и сегашните управляващи“, каза още Аталай. Процедурата за избор нов председател на КЕВР трябвало да тръгне още вчера.

„Ще ни изиграе много лоша шега, ако изчакаме да излязат и мотивите на Конституционния съд. Изборът може да се случи в рамките на месец. Ако Кирил Петков, Асен Василев, и доколкото разбрах, Лена Бориславова решават нещата. Тя ако рече, може за една седмица да назначат същия председател, като пуснат правила за него, като направят процедурите за него“, заяви депутатът.

Той отправи послание към хората да излязат на избори и да гласуват, защото ни очаква тежка зима.

„Сегашните управляващи нямат поглед към себе си, за да видят какво донесоха като криза и невъзможност за развитие на страната“, смята Рамадан Аталай.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати