Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Рашков възмутен от Манфред Вебер, а Божков можел да си стои „където си иска“

Политика

Рашков възмутен от Манфред Вебер, а Божков можел да си стои „където си иска“

Рашков възмутен от Манфред Вебер, а Божков можел да си стои където си иска - Tribune.bg

Как можел Вебер да си мисли, че арестуват Борисов „просто ей така“, ядоса се вътрешния министър, който имал 470 страници „сериозни данни“ от Черепа срещу Борисов

„Божков не трябва да прави абсолютно нищо, може да стои където си иска. Може да бъде разпитан по друго производство чрез видеоконферентна връзка. Това го има в НПК и тази правна възможност и действие при определени предпоставки и условия може да бъде използвана по най-икономичния начин и журналистите днес показаха, че това може да стане. Той днес даде сведения и това можеше да стане перфектно доказателство действие, ако се обработи в протокол“.

Това заяви пред медиите министърът на вътрешните работи Бойко Рашков.

Подчинените му за няколко месеца били събрали 470 страници срещу Борисов, Арнаудова и Горанов. Миналата седмица трябвало да изберат дали да ги дадат на прокуратурата или да арестуват тримата. В тези няколко тома обаче явно няма преки доказателства, защото такива така и не бяха обявени.

„Не както смята Манфред Вебер, че просто ей така… Може би не е стигнала тази информация умишлено, че има 500 страници материали, получени от Васил Божков, който дава сведения, че е бил изнудван. Българския народ сме някакви овце, ние не трябва да знаеме нищо, само защото някой от прокуратурата така е решил“, заяви още вътрешният министър, според който прокурорите били „полуграмотни“.

Освен това поиска от „българите“ да обяснят най-накрая на Манфред Вебер кой е Бойко Борисов, който според него, само се правел на „десен“. От трибуната на институцията, която оглавява Рашков се върна десетилетия назад и заяви, че през 1990 г. Борисов бил напуснал МВР, защото не искал да се отказва от… партийния си билет в БКП.

В самото начало на брифинга, Рашков изхвърли медии с мотива, че били представители на политическа партия, а той не бил там да прави политическа пропаганда. В крайна сметка, никой не беше допуснат да задава въпроси.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети