Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Раздори в БСП, Гуцанов обмисля да обжалва кандидатурата на Клисарова

Политика

Раздори в БСП, Гуцанов обмисля да обжалва кандидатурата на Клисарова

Раздори в БСП, Гуцанов обмисля да обжалва кандидатурата на Клисарова - Tribune.bg
Снимка:

Кирил Добрев обвини Гуцанов, че е "като тумор в БСП"

Раздор в БСП предизвика кандидатурата на проф. Анелия Клисарова, която беше избрана за кандидат-кмет на Варна.

„Този избор е нелегитимен. Имаше грубо погазване на Устава и правилата“, заяви варненският социалист Борислав Гуцанов след края на пленума на НС на БСП.

Според Гуцанов по този начин се отнемат правомощията на варненската партийна организация, което е неправомерно, и стана причина част от националния съвет да напусне демонстративно заседанието.

„Това е втората по големина организация. Листата беше пренаредена изцяло от националния съвет по предложение на Кирил Добрев. Няма такива правила. Аз обмислям жалене в съда на това решение, тъй като смятам, че трябва да бъде защитено достойнството на варненската конференция и организация“, заяви Гуцанов и добави, че тези действия са недопустими в 128 годишната история на партията.

Според него тази подмяна няма да бъде в полза на социалистите, които са имали огромен шанс да спечелят изборите в черноморския град. Въпреки скандала Гуцанов увери, че няма да бламира кандидатурата на Клисарова и местната структура ще работи за доброто представяне на местния вот през октомври.

Заместник-председателят на БСП и председател на Националния предизборен щаб Кирил Добрев коментира отправената заплаха от Гуцанов че ще обжалва процедурата по избор на Клисарова за кандидат-кмет на Варна.

„Гуцанов е явление в БСП, което това ръководство се опита да прекрати. Това явление е влязло много сериозно, то е като тумор в БСП. Досега никой социалист не си е позволявал да обжалва в съда решение на Националния съвет. Ние имаме контролна комисия и тя ще изрази своето становище по възраженията на друга група социалисти", заяви Добрев и добави, че това решение няма да се отрази негативно на вота във Варна.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети БСП

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети