Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Разследване на Антон Тодоров: Елена Йончева купила имоти за над 1 200 000 лв.

Политика

Разследване на Антон Тодоров: Елена Йончева купила имоти за над 1 200 000 лв.

Снимка:

Сама си определила и заплата над 13 хил. лв., има средства с неясен произход

Политологът Антон Тодоров направи шокиращи разкрития в авторското си предаване по ТВ Европа, съобщава Фактор.

Експертът разполага с документи, според които депутатът на БСП Елена Йончева е придобила множество недвижими имоти – няколко апартамента, магазин, вила с двор и гараж, на територията на София. Впечатляващите покупки стават през 2006 година -точно една година, след като вече е брокер на рекламно време и е получила по договори с частни и държавни рекламодатели около 700 хил. лв за продукции в БНТ. Това е периодът, в който тя живее на семейни начала с тогавашния премиер Сергей Станишев.

В разследването си Антон Тодоров установява още, че 10 години по-късно, когато Йончева вече е имала обща фирма с офшорката „Далий Трейдинг Лимитид“, свързана с боса на КТБ Цветана Василев, е получила над 600 хил. лв. във фирмата си „Офроуд”. Реално, според прокуратурата, това са парични средства, присвоени от „КТБ“ АД и прикривани чрез офшорна компания – „Далий Трейдинг Лимитид“. Тогава Йончева отново започва да пазарува апетитни имоти – става собственик на над 7 декара гори и безценни терени в района на Горубляне за около 500 хил. лв. Според Тодоров няма яснота какъв е произходът на тези пари.

Тодоров показа в предаването си и счетоводен доклад от 2013 г., от който става ясно, че за създаването на два документални филма Йончева е изразходвала 64 хил. и 20 хил. лева. Те са били за Сирия и Турция.

От същите документи се вижда, че през този период настоящата депутатка от БСП е отделяла за себе си над 66% от сумите, които е получавала във фирмата. Само за заплата Йончева сама си е определила месечно възнаграждение от около 12,700 лв.  


Коментари (8)

ИСТИНАТА Да се сезира Бюрото за борба с корупцията и бъдат проверени всички имоти на Елена Йончева, възлизащи на 1 200 000 лв. Как и с какво финансиране са закупени същите? Има ли съвпадения на датите с финансирането й от 336 000 евро + 25 000 евро от КТБ (парите на влобителите). АКО ТОВА НЕ Е КОРУПЦИЯ, ЗДРАВЕ МУ КАЖИ. Тази корупция, която направи комунистите милионери. Прекуратурата е еднаква за всички. Това е "Нова визия за Б-я, целяща ново разграбване на държавата. Да не им позволяваме. Заедно да изграждаме европейска БЪЛГАРИЯ !!!
02.02.2019 15:49 / Отговор
ivanov ion4eva kazva istina koi znai i ne znai q plue
03.02.2019 13:16
Славка Цветкова И тази госпожа ще иска да върви у Европарламента то такива хора не им трябват , мошеничка !
Тези документи които се показват не са фалшиви .Трябва да се обърне внимание от прокоратурата какви нередности е извършвала
02.02.2019 17:00 / Отговор
Задавам въпроси. Тонката гейзер ли е. .

. От къде идва името Рудолф. Бил ли е доносник. Вече цял месец чакаме да отговори. Ще чакаме още малко и показваме дукоменти. Кажи си Тонка не срамно, щом ти харесва бъди,, подлога, доносник, гей, ренегат.
02.02.2019 17:43 / Отговор
ТТТ Тонка ти с хонорара от Шайката ко си кули
02.02.2019 17:52 / Отговор
Радост Боклуците, в неистовата си жажда за власт, използвайки всички стари комунстически приьоми за лъжа, дискредитиране и манипулиране неминуемо ще се докарат до своя крах.
02.02.2019 18:07 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още