Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Йончева – от „Аз нямам офшорна фирма“ до „Това е практика и е законно“

Политика

Йончева – от „Аз нямам офшорна фирма“ до „Това е практика и е законно“

Йончева – от Аз нямам офшорна фирма до Това е практика и е законно - Tribune.bg
Снимка:

Позицията на социалистката значително се измени за 2 години

Съмненията и твърденията за участие на Елена Йончева в офшорна фирма датират от 2017 година, припомня ТВ „Европа“. Бившата репортерка неведнъж е отричала за връзки с фалиралата КТБ и Цветан Василев.

Октомври 2017, БИТ

Сашо Диков: „А доколко е вярно, че сте имали съвместна офшорка с Цветан Василев“?

Елана Йончева (заеквайки): Аз, не знам, аз не знам Цветан Василев дали има офшорки и колко офшорки. Аз Ви казвам, че не съм имала съвместни фирми с…, както с офшорни фирми, както и нямам и не съм имала офшорна фирма!“.

Корнелия Нинова, 6 декември 2017 г., Здравей България, НОВА:

„Атаките в България не стават с извънреден съд от трибуната на парламента, от студиата в телевизиите. Стават в прокуратура и съд, ако искаме да сме правова държава“.

Елена Йончева в предаването „Денят започва“ по БНТ, 24 януари 2018 г.:

„Аз призовавам съответните хора, които се опитват по този начин да хвърлят кал, да дадат сигнал в съответните органи, да сигнализират прокуратурата“.

Година по-късно обвинение срещу Йончева за пране на пари и връзки с фалиралата КТБ чрез ТВ7 вече има. То обаче се възприе и от лидера на социалистите, и от обекта на разследване като репресивен ход и атака срещу свободата на словото. Анализаторът Антон Тодоров коментира позициите на двете дами от левицата така:

„Днес Нинова и БСП заемат позиция на 180 градуса, щом става дума за техен човек, за когото прокуратурата е събрала доказателства за престъпление!! Това не е ли безобразие? Прокуратурата, която разследва Елена Йончева е същата, която разследва Живко Мартинов, кмета на Септември и др. от ГЕРБ. Днес БСП казват директно – „Тази прокуратура ще разследва САМО хора от ГЕРБ. Няма да разследва хора от БСП“, което представлява ужасен прецедент за последните 30 години и връщане към партийно-политическо командване на държавното обвинение. Това е катастрофа и заплаха за правата и свободите на българските граждани от страна на БСП“.

В ефира на Нова ТВ Елена Йончева определи обвиненията срещу нея като абсурдни и заявява, че почти всички големи телевизии участват в офшорни фирми и „това е практика не само в България и е законно“.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (5)

димитров Как не могат хората да разберат , че това е една змия ,студена и лицемерна змиичка в пазвата на България .
29.01.2019 08:49 / Отговор
Иван Елена Йончева лъже като Цветан Василев от Сърбия!
29.01.2019 18:04 / Отговор
Христо Поредната схема на Василев за източването на КТБ излиза наяве.
29.01.2019 22:17 / Отговор
Калин Цветан Василев и Елена Йончева са били в комбина и доказателствата са повече от ясни. Дано най-после да видим Василев екстрадиран от Сърбия. И всички замесени във фалита на КТБ да получат максимални присъди.
30.01.2019 08:41 / Отговор
Вили Лъже нагло, точно като Вцетан Василев
30.01.2019 17:35 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати