Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Рецидив: Втори министър на Радев иска да кадрува в медия

Политика

Рецидив: Втори министър на Радев иска да кадрува в медия

Снимка:

След като Рашков „съветваше“ да се уволняват журналисти от БТВ, Минеков вдигна мерника на БНТ – излъчили брифинг на ГЕРБ, което било „намеса в националната сигурност“

Служебният министър на културата Велислав Минеков иска оставка от директора на БНТ Емил Кошлуков. Това стана ясно по време на участието му в предаването „Алтернативата“.

„Днес беше много трогателно, когато празнувахме 24 май. Върнах с в детството. Медийното отразяване на празника беше скандално. Сякаш не съществува този празник, вероятно защото участвахме хора от служебния кабинет и президента Румен Радев. Изглежда медиите от кръга на корпулентния собственик си остават напълно под негово влияние“, каза министърът по отношение на държавната медия.

Той заплаши, че започвал да задава „неудобни въпроси, особено към Съвета за електронни медии“.

Минеков вижда скандал във факта, че БНТ, БТВ и Нова ТВ са прекъснали програмите си, за да пуснат „някакъв брифинг на двамина партийци на партията ГЕРБ“.

„Към частните телевизии нямам претенции, но към БНТ... Утре публикувам отворено писмо на страницата на министерството до СЕМ и ще настоявам за отговорите, защото смятам че това е тежко нарушение. Aкo Кoшлукoв нe ми oтгoвoри, щe нacтoявaм зa нeгoвaтa ocтaвкa. A тoй вeчe cи e зa ocтaвкa“, заканва се министърът, който дава да се разбере, че в рамките на 2-месечния мандат на служебните министри, ще се опитат да сложат верни хора на всички нива в държавата.

Според Минеков, пускането на брифинг на ГЕРБ е „намеса в националната сигурност“.

„В България имаме 150-200 партии. С какво са по-различни от бившата управляваща партия? На другите не отразяват брифинги, с какво ГЕРБ са специални? По закон може да стане прекъсване на БНТ или БНР, ако има земетресение. Смятате ли, че партия ГЕРБ, или нейният вожд, са земетресение или друго природно бедствие?“, недоумява министърът защо медиите отразяват първата политическа сила в страната.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още