Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Росен Желязков: ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС ще изпълнят ангажимента за конституционните промени

Политика

Росен Желязков: ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС ще изпълнят ангажимента за конституционните промени

Росен Желязков: ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС ще изпълнят ангажимента за конституционните промени - Tribune.bg
Снимка:

Сигурен съм, че мнозинството ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС е монолитно и ще изпълни ангажимента, който е поел.

Това заяви председателят на 49-ото Народно събрание Росен Желязков пред журналисти в НС, относно това ще се случат ли до края на годината конституционните промени както е по план, предава БГНЕС.

Желязков коментира и казуса около здравния министър и „Пирогов“.

„Отношение може да вземе или самият министър на здравеопазването, или министър-председателят – това е установеният ред. Вчера позицията на комисията беше ясна, тя е в подкрепа на това кадровите решения, особено в структурно-определящи лечебни заведения, да минава през съгласуване при отчитане на ефективността и резултатите, и значимостта, разбира се“, каза той.

Председателят на парламента обобщи:

„Мога да кажа, че всяко напрежение или студен, или по-горещ конфликт в рамките на коалицията я прави по-силна. Свидетели сме на това както с оттеглянето на двата различни проекта в сроковете за отмяна на дерогацията, така и в желанието да бъде внесен общ такъв“.

Желязков допълни, че от друга страна коалицията колкото повече укрепва, толкова повече от ГЕРБ-СДС се притесняват за това, че в техните коалиционни партньори назряват определени конфликти, които могат изненадващо да доведат до напрежение.

„Затова ние считаме, особено пред Коледа и пред Нова година, че има важни задачи и не трябва да допускаме повече напрежение“, заключи той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети