Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Росица Кирова: Изчезнаха над 1 милиард лева за пътя Видин-Ботевград и никой не говори за тях

Политика

Росица Кирова: Изчезнаха над 1 милиард лева за пътя Видин-Ботевград и никой не говори за тях

Росица Кирова: Изчезнаха над 1 милиард лева за пътя Видин-Ботевград и никой не говори за тях - Tribune.bg
Снимка:

Защо непрекъснато трябва да се посочват грешките на другите, а ти самият да не правиш нищо, за да подобриш живота и съдбата на цял регион, попита депутатът от ГЕРБ-СДС

„Още при управлението на първото служебно правителство изчезнаха парите за изграждането на трасето Видин-Ботевград. Никой вече не говори, че тези пари ги няма и това буди тревога. Никой не говори за онзи 1 милиард и 50 милиона лева, които бяха заделени за строителството по сметката на АПИ“. Думите са на видинския народен представител от ГЕРБ-СДС и заместник-председател на Народното събрание Росица Кирова, която даде пресконференция за видинските медии, след поредния си приемен ден в родния си град.

„Не се случва нищо по изграждането на пътя. Към момента се довършва започнатото отпреди една година по време на третото правителство на Борисов, и то в рамките на финансирането, получено тогава. Няма решение на елементарен проблем, свързан с процедурите между Ружинци и Монтана. Трябваше много малко усилие и споразумение още през май - юни миналата година, за да може до края на миналата година да бъдат отчуждени всички имоти, през които минава трасето. Вече трябваше да се строи въз основа на издадено разрешение за строеж“, каза депутатът от ГЕРБ-СДС.

Пред журналисти Росица Кирова припомни, че видинските граждани и гражданско обединение „Единни за промяна“, чийто председател е тя, през годините са извоювали пред управляващите правото на хората от Северозападна България да имат нормална, модерна инфраструктура с изграждането на магистрално трасе Видин-Ботевград. „Защо непрекъснато трябва да се посочват грешките на другите, а ти самият да не правиш нищо, за да подобриш живота и съдбата на цял регион?!“, запита риторично Кирова.

Тя подчерта, че нищо не се прави и за другия голям инфраструктурен проект – тунелът под Петрохан, по който все още не е възложено изготвянето на Оценката на въздействието върху околната среда (ОВОС) .

За огромното разочарование на всички жители на Северозапада, дейностите за Петрохан спряха през февруари - март миналата година, когато започна подготовката за изборите, посочи Кирова.

„Започвам сериозно да се съмнявам в намеренията на управляващите по отношение на тези важни за Северозападна България инфраструктурни обекти. Свидетели сме на обидна незаинтересованост от тяхна страна да развиват регионите“, каза още Росица Кирова, която беше категорична, че пътят и тунелът са нейните две основни задачи, от които няма да се откаже.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети