Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Росица Кирова учредява стипендии за учeници от Видин

Политика

Росица Кирова учредява стипендии за учeници от Видин

Росица Кирова учредява стипендии за учeници от Видин - Tribune.bg

Заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова учредява стипендии за учeници от гимназиите във Видин. Стипендиите „Изследователи на знанието“ ще бъдат връчвани на трима ученици, които са сред най-добре представилите се на национално ниво. Ще има три области - български език и литература, чужди езици и математика.

Кирова обясни, че стипендиите ще са годишни, в размер на 500 лв. Връчването на финансовите поощрения ще бъде в края на учебната година, когато състезанията са приключили и регионалните власти по образованието във Видин могат да представят номинациите за награди.

„В навечерието на един от най-светлите християнски празници – Рождество Христово, нека има пламък на надежда за тези деца, които въпреки изтощителните две години на пандемия, не се отказаха да бъдат упорити и да бъдат лидери на знанието", коментира Кирова. Въпреки необичайните условия на подготовка, младите таланти на Видин доказаха в редица национални състезания своя потенциал, добави тя.

„Като родител и като обществена личност, съм убедена, че всеки млад човек трябва да има шанс да успее в образованието и да следва мечтите си. Всяка личност, институция и обществена група, трябва да поеме своя дял от тази отговорност. Призовавам моите колеги народни представители да се включат в тази инициатива и да подпомогнат на талантливи деца от своите региони“, каза още заместник-председателят на НС.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати