Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Румен Петков: Митева да не си позволява да притиска президента

Политика

Румен Петков: Митева да не си позволява да притиска президента

Румен Петков: Митева да не си позволява да притиска президента - Tribune.bg
Снимка:

Сигурно на г-жа председателката ѝ харесва да се вози с НСО, да чука с ръчичка по звънеца

„Нека Ива Митева не си позволява да притиска президента“. Това каза лидерът на АБВ Румен Петков по време на пресконференция във връзка с апела  на председателя на Народното събрание президентът да остави този парламент още една седмица

„Всеки ден си мисля, че няма как да намразим повече парламента. Сигурно на г-жа председателката ѝ харесва да се вози с НСО, да чука с ръчичка по звънеца, но има една мярка, която отдавна е минала. Нека тя да не си позволява да притиска президента. Ако искаха да приемат закони, какво им пречеше? Законите за закриване на специалната прокуратура и съд изискват общо 15 минути парламентарно време. Могат ли да обяснят защо оня ден трябваше да почиват до 14.00 ч. на обяд храбрите депутати?

Защо не се събраха сутринта в 9.00  и до 9.30 ч. да закрият специализирания съд и прокуратурата. Защото са обещали на Иван Гешев, че няма да го пипат. Няма друго обяснение. Сега те ще притискат президента да им даде още една седмица. Да почнат пак следобед в 15.00 ч. Това е безсрамие. Не може да се действа по този начин. Много е важно хората, избирателите, гражданите да разберат как грозно ги лъжат и се спекулира с тяхното усещане за липса на справедливост“, подчерта още Петков.

Той каза, че единствено БСП не са влезли в битки и с колизии с никой от другите, „макар че аз не съм във фенклуба на г-жа Нинова“, подчерта лидерът на АБВ.

„Ние мисля, сриваме институциите си в собствените си очи. То с активното участие на депутатството. Разменят се реплики, които ще направят невъзможно съжителството в едно помещение, не разговор. Дали следващият парламент ще има друга конфигурация, зависи от всички нас. Ако гласуваме с главите си, с разума си, трябва да има много по-различна конфигурация“, коментира Румен Петков.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати