Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Румен Радев иска редовния кабинет да следва курса на служебния

Политика

Румен Радев иска редовния кабинет да следва курса на служебния

Румен Радев иска редовния кабинет да следва курса на служебния - Tribune.bg
Снимка:

„Бъдещият редовен кабинет трябва да следва курса, който ние зададохме, не просто да има увещания и разговори. Няма експертни кабинети. Да, съставен е от експерти, но политическата отговорност ще бъде носена от партиите, които застават зад това правителство. Много скоро ще проличи коя партия каква доминация има в съответните министерства", това заяви президентът Румен Радев, който е на посещение в Турция за церемонията по стъпване в длъжност на президента Ердоган.

Относно на отношенията между България и Турци, Радев каза: „Турция е най-големият търговски и икономически партньор на България, извън Европейския съюз. В днешната сложна геополитическа обстановка, ролята на Турция осезаемо нараства“.

„Заедно с президента Ердоган успяхме да постигнем осезаем напредък във важни области в нашите двустранни отношения“, изтъкна Радев.

„Страната ни сключва споразумение, с което получава достъп до всички турски терминали за втечнен газ при газопреносната мрежа на страната и то за 13 години с резервиран капацитет от милиард и половина куб.м. газ на година“, заяви президентът.

Радев съобщи, че с Ердоган са изградени отношения на доверие и приятелство.

„В близките дни трябва да открием разширението на КПП „Капитан Андреево“. Предстои подписване на меморандум за втора жп линия между Елхово и Одрин.  Проектира се и отсечка между Лесово и АМ „Марица“, за да се раздели огромният поток от тирове и влакове на две. Изграждане на пешеходен мост при Резово също ще бъде изграден. Силно се надявам, че новото правителство ще се възползва от постигнатото и ще довърши започнатото", допълни той.

„България и Турция имат ключово значение за бъдещето на Европа. Пътят е на взаимно сътрудничество при уважение на суверенитета", смята Радев. Президентът допълни, че служебното правителство е разработило ясна концепция за транспортната свързаност със съседните страни.

По отношение на присъствието на Вежди Рашидов в делегацията в Турция, Радев заяви, че той е уважаван в нашата съседка, както като творец, така и политик. „Никога не съм делял хората по политическа принадлежност, работя еднакво с всички“, обясни президентът.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати