Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Румяна Коларова: ГЕРБ отбеляза чист нокдаун над БСП

Политика

Румяна Коларова: ГЕРБ отбеляза чист нокдаун над БСП

Румяна Коларова: ГЕРБ отбеляза чист нокдаун над БСП - Tribune.bg
Снимка:

В ГЕРБ победата е резултата от добро лидерство, а в БСП загубата е от сбъркано лидерство

ГЕРБ в контекста, който зададе БСП, отбеляза чист нокдаун. Биткаджийството на БСП се разминава с природата на демокрацията. Всички партии, които имаха успех на тези избори, получиха реално втори шанс. Това е възможност да приключат маната с позитивен баланс. Така социологът Румяна Коларова коментира резултатите от евровота пред bTV.

„В ГЕРБ победата е резултата от добро лидерство, а в БСП загубата е от сбъркано лидерство. Лидерите играха ключова роля за резултата“, допълни социологът. Персоналните промени няма да решат проблемите, нужна е промяна в начина по който се прави политика, смята тя.

Борисов обеща да има чистка в ГЕРБ. Проблемът с вътрешните противоречия в БСП ще продължат, заяви политологът Георги Киряков.

Коларова коментира изказванията на президента Румен Радев. По думите ѝ, ако слушаме президента, ще останем с впечатлението, че България е Венецуела, 100% авторитарен режим, а не европейска демокрация. Но като че ли президентът и премиерът са в различни светове.“ За критики има основания, има пропуски и слабости в законодателния процес. Но ние имаме институции, които да коригират дефектно законодателство“, обясни Коларова.

По-големият проблем на Нинова е, че започна да говори за загуба и това кой ще понесе отговорност преди три дни. Това показва, че тя предварително е очаквала БСП да загуби изборите. Пред избирателите показваше, че ще води битка за България до смърт, а всъщност е знаела, че няма да спечели, допълни Киряков.

Що се отнася до това какво търси Нинова след като обяви, че ще бъде избран лидер на партията по нови правила, Коларова бе лаконична: Тя няма намерение да подава оставка, а да затвърди позицията си в БСП. Вероятно напрежението ще се засили вътре в партията, между двете крила.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

КОЛАР БРАВО КОЛАРОВА, ЩЕ БЪДЕ ЗАЧЕТЕНО ВАШЕТО РАБОЛЕПИЕ И ВЕНЦЕХВАЛЕНЕ. ЗАСРАМЕТЕ СЕ.
28.05.2019 15:09 / Отговор
КУР_ЗА_БКП-2 "ГРЕБ и ЧУК" ТАА ДРУГАРКА РУМЯНА КОЛАРОВА, е от семейство на висшата номенклатура на БКП, с баща - топ кадър на Държавна Сигурност. Не е завършила "Философия", а "Научен комунизъм." И започва работа не в катедра "Политология", а в катедра "НАУЧЕН КОМУНИЗЪМ", както се казваше преди 1989 г. Когато бях студент, Коларова бе член на ръководството на Комсомола във Философски факултет и АКТИВЕН ЧЛЕН на БКП. Беше секретар на рошко ирладската пастирка... също с произход от комунистическата номенклатура. Обаче СЕГА били "десни". Само че не са "десни". Десни не са онези, които лапат пари от държавата и от чуждестранни спонсори, а онези, които правят пари, произвеждат. И тя и РОШКО ИРЛАНДСКАТА ПАСТИРКА са паразити - каквито са всички комунисти. Дясното им е само мантра да се докопат до парите..
28.05.2019 18:03 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети