Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Съветът за сигурност с обща позиция за Венецуела – против само хората на Радев

Политика

Съветът за сигурност с обща позиция за Венецуела – против само хората на Радев

Снимка:

България подкрепя партньорите си от ЕС и Хуан Гуайдо

България подкрепя партньорите си от ЕС, които признават Хуан Гуайдо като временен президент на Венецуела. Това се посочва в позиция на Съвета за сигурността при Министерски съвет, който днес проведе извънредно заседание заради ситуацията във Венецуела.

Съветът се председателстваше от министър-председателя Бойко Борисов, като в него участваха вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, представители на службите за сигурност и на президента на Република България.

Единствено представители на президентството не са подкрепили документа. Това не е изненадващо, след като вчера президентът Румен Радев излезе с позиция в защита на Николас Мадуро и призова страната ни да не подкрепя ЕС.

В позицията на страната ни се посочва, че подкрепяме Гуайдо „с оглед скорошно провеждане на демократични избори за мирно разрешаване на кризата, предотвратяване на хуманитарна катастрофа, възпиране на по-нататъшна ескалация на напрежението и възможно масово насилие в страната.“

„Република България изразява своята солидарност към всички граждани на Венецуела, както и към гражданите на държавите членки на Европейския съюз, които живеят там. Това са над 1 милион души, предимно от Испания и Португалия – страни, които са надеждни партньори на България, за което има редица примери, като последният за това е подкрепата им за българската позиция в защита на българските превозвачи и транспортни работници“, се казва още в позицията на Съвета.  

 


Коментари (2)

КАКА КУРИ-ГОЛЯМАТА ЛЪЖА "Единствено представители на президентството не са подкрепили документа."....Мога спокойно да кажа:ТОВА НЕ СА ХОРА!НО КАКВО МОЖЕШ ДА ОЧАКВАШ ОТ РАДЕВ,КОЙТО ИМА ПРОФЕСИОНАЛНИ ИЗКРИВЯВАНЕ И НИКАКЪВ ЖИТЕЙСКИ ОПИТ!Той сега се учи да прохожда в цивилизацията,но ми се струва доста закъснял.
05.02.2019 12:41 / Отговор
Лиза ГЕРБ и цялото правителство са гъзолижци на САЩ и страните от ЕС,.които подкрепят неконстигуцинния ред на една суверенна.държава. Това е антидемократично и извън международното.право. Малко са чели съветниците на правителсдтвото. Да си.изядат дипломите, особено външната министърка. Много голяма простакеса.
05.02.2019 18:03 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още