Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. СДС: Крачка назад за Еврозоната означава служебна победа за апетитите на Кремъл

Политика

СДС: Крачка назад за Еврозоната означава служебна победа за апетитите на Кремъл

СДС: Крачка назад за Еврозоната означава служебна победа за апетитите на Кремъл - Tribune.bg
Снимка:

„Съюзът на демократичните сили призовава управляващите да не проявяват никакво колебание за присъединяването ни към еврозоната. Както многократно сме заявявали в официални позиции, това е задължителна стъпка по пътя към догонване на развитите държави и постигане на европейски стандарт на живот“. Това се казва в официална позиция на СДС, разпространена от пресцентъра на партията.

„Ако сега, когато сме изпълнили всички критерии от Маастрихт, пропуснем момента, едва ли в близкото десетилетие ще имаме нова възможност да станем част от ядрото на Европа. Очевидно е, че скоростта на развитие на страните в еврозоната е по-висока от тази на останалите. Ако наистина има съгласие, че не искаме да сме в периферията, защо е този вой против минаването ни на първа европейска скорост?“, питат десните.

Според тях националният интерес на България е да стане част от еврозоната. Около него трябва да се обединят най-важните фактори в държавното управление. Вътрешнополитическите различия не бива да пречат на просперитета на държавата.

„В тази връзка, всички проевропейски сили в България трябва да обединят усилия и да не допуснат мисията на проруското лоби да ни отклони от влизане в еврозоната, да бъде успешна. България отново е изправена пред съдбовен избор. „Абсолютен консенсус“ нямаше в обществото и за присъединяването ни към НАТО и ЕС, но СДС, като управляваща тогава партия, пое своята историческа отговорност и благодарение на това, сега България е част от обединена Европа, а не от Евразийския проект“, казват от партията.

СДС категорично подкрепя усилията на правителството за еврозоната и ги приема като продължение на започнатия от нас път за окончателното превръщане на България в модерна европейска държава. Отстъпление от тази позиция би било предателство на националните интереси и идеали. Крачката назад означава отказ от поемане на отговорност и служебна победа за апетитите на Кремъл и техните проводници у нас, се казва още в позицията на СДС.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети